Antena 3 CNN Actualitate Social Anchetă a Inspecţiei Judiciare în cazul violului de la Caracal

Anchetă a Inspecţiei Judiciare în cazul violului de la Caracal

Anchetă a Inspecţiei Judiciare în cazul violului de la Caracal
27 Iul 2015   •   11:46
Autorităţile s-au sesizat în cazul de viol de la Caracal. "Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public, referitoare la cazul de agresiune sexuală din Olt, judecătorul Marius Badea, preşedintele CSM a sesizat Inspecţia Judiciară", se arată într-un comunicat oficial. 
 
Reporterul Antena 3, Berta Popescu, a explicat că inspectorii de la Inspecţia Judiciară urmează să facă o serie de verificări în acest caz.
 
"Urmează ca inspectorii de la Inspecţia Judiciară să vadă exact care este dosarul, să vadă ce probe sunt în acel dosar, modul în care a fost făcută ancheta şi modul în care au judecat magistraţii ulterior, pentru că cei patru care au violat-o pe tânără sunt în continuare în libertate."
 
"Urmează să se facă astfel de verificări, situaţia va semăna cu ce s-a întâmplat la Vaslui, se vor face cercetări, iar în final inspectorii vor lua nişte decizii, este posibil ca şi în acest caz magistraţii să fie cercetaţi disciplinar."
 
Incidentul s-a petrecut pe 15 iunie, fata mergând la Poliţie să depună plângere în ziua următoare.
 
Ea a povestit că mergea la o întâlnire alături de o prietenă, când s-au întâlnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit să le ducă cu maşina. El a oprit apoi în câmp şi, împreună cu trei prieteni pe care i-a chemat acolo, au violat-o pe tânără.
 
Printre cei patru suspecţi, toţi din Deveselu, este un militar de la baza din localitate.
 
Dosarul, înaintat iniţial Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, a fost înaintat Parchetului Militar Bucureşti.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close