Antena 3 CNN Actualitate Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, filmat când se relaxa într-un local de lux din Chișinău: "Vă caută Poliția"

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, filmat când se relaxa într-un local de lux din Chișinău: "Vă caută Poliția"

Cristian Rizea a fugit din România după ce a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de înfluenţă şi spălare de bani. Un activist l-a filmat într-un local de lux din Chişinău în timp ce Poliţia îl căuta pentru că a parcat ilegal.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, filmat când se relaxa într-un local de lux din Chișinău: "Vă caută Poliția"
de Claudia Popovici    |    24 Oct 2020   •   17:10

Îmaginile au fost surprinse de un activist din Republica Moldova care a sesizat poliţia să constate modul în care Cristian Rizea şi-a parcat ilegal maşina de lux în stradă.

Cât timp agenţii iau în calcul sesizarea, activistul întra în localul de lux şi îl surprinde pe fostul deputat PSD, Cristian Rizea stând relaxat la o masă cu o narghilea, alături de o altă persoană.

 "Domnule senator, vă caută Poliția. Ați parcat ilegal mașina. Nu vreți să veniți să vorbiți cu Poliția?”, îl întreabă activistul pe Rizea, care tace şi îşi vede liniştit de narghilea.

 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat pe 18 martie 2019, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Pe 19 martie 2019, Cristian Rizea a fost dat în urmărire în România

Pe 16 octombrie 2020, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că nu îl protejează pe Cristian Rizea și că acesta “va fi extrădat”, dacă se consideră că a încălcat legea.

În replică, fostul deputat PSD Cristian Rizea a postat un mesaj pe Facebook și a precizat că Igor Dodon ”a spus foarte clar și foarte corect că, dacă se va constata ca eu am obținut în mod fraudulos cetățenia moldovenească, aceasta îmi va fi retrasă”.

De asemenea, Rizea a subliniat că acest lucru va fi posibil ”doar după un proces aici, în Republica Moldova” și a susținut apoi că ”am respectat întru totul legea Republicii Moldova”.

×
Subiecte în articol: deputat PSD
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close