Antena 3 CNN Actualitate DIICOT a decis: 10 August nu a fost lovitură de stat!

DIICOT a decis: 10 August nu a fost lovitură de stat!

DIICOT a clasat parțial dosarul Dosarul „10 August”: Nu a fost lovitură de stat. De asemenea, procurorii au decis declinarea unei părți din anchetă în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a decis: 10 August nu a fost lovitură de stat!
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    15 Iul 2020   •   13:02

 Șefii Jandarmeriei de la acea dată au fost scoși de sub urmărire penală. Cazul nu e rezolvat complet și astfel nu va fi închis: există informații, în cazuri punctuale, că unii jandarmi au acționat cu violență împotriva protestatarilor, fără acoperire legală, așa că vor fi investigați pentru purtare abuzivă de procurorii militari.

Instituția a anunțat clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale.

DIICOT declină competențele 

Totodată, au fost stabilite acuzațiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă împotriva a patru oficiali din MAI și Jandarmerie - maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN.

DIICOT își declină competențele pentru urmărirea penală pentru de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că ”în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

×
Subiecte în articol: dosar 10 august DIICOT
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close