Antena 3 CNN Actualitate Pierd sau nu examenele naționale elevii care au temperatură mai mare de 37,3? Horațiu Moldovan a făcut anunțul

Pierd sau nu examenele naționale elevii care au temperatură mai mare de 37,3? Horațiu Moldovan a făcut anunțul

Horațiu Moldovan a vorbit despre marea dilemă a elevilor care vor susține examenele naționale, în această vară. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii susine că în principiu, un copil bolnav nu poate da examenul.

Pierd sau nu examenele naționale elevii care au temperatură mai mare de 37,3? Horațiu Moldovan a făcut anunțul
24 Mai 2020   •   23:17

”E un fapt că a aduce copiii la examen înseamnă a creea o comunitate cu risc epidemiologic. Ca atare, anumite măsuri de prudență și în această situație devin obligatorii. Distanțarea socială, triajul epidemiologic, printre măsuri. Se va lua și tempereatura.

A impune o barieră 37,3 creează o angoasă. Actul normativ nu l-am definitivat. Suntem doar în discuție. În principiu, un copil bolnav nu poate da examen. Noțiunea de om suferind e mai complexă decât măsurarea temperaturii.

Unitățile de învățământ trebuie să aibă posibilități medicale ca acești copii subfebrili să îi consulte cineva și să vadă dacă e bolnav. Dacă e vorba de un copil bolnav nu ar trebui să dea examen. Avem în vedere orice abordare. O altă abordare e ca acești copii să dea examenul într-o altă sală, dacă starea sănătății lor le permite”, a spus Horațiu Moldovan.

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close