Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la Spitalului Județean Slatina, secția psihiatrie. 37 de pacienți internați!

Incendiu la Spitalului Județean Slatina, secția psihiatrie. 37 de pacienți internați!

Un incendiu s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, în urmă cu puțin timp. Planul roșu a fost activat!

Incendiu la Spitalului Județean Slatina, secția psihiatrie. 37 de pacienți internați!
de Andreea Cigolea    |    21 Apr 2021   •   11:53

Din primele date a rezultat că incendiul se manifestă la parter și la etajul I al imobilului, în interior aflându-se 37 de pacienți. Forțe MAI în deplasare la fața locului.

Mai multe ambulanţe sunt în curtea unităţii şi cadrele medicale scot pacienţii din interior.

O anexă a secției a luat foc. Tragedia a avut loc după ce unul dintre pacienții internați ar fi dat foc în izolator unde era internat, cu o brichetă. Momentan nu se discută despre victime, toți pacienții și personalul medical au fost evacuați. 4 dintre pacienți ar fi intoxicați cu fum, întrucât până au ajuns pompierii, bolnavii au stat în saloane unde au inhalat fumul degajat în urma focului. 

Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. Se continuă operațiunile de căutare. Aparținătorii pacienților au ajuns la spital pentru a cere informații despre ce s-a întâmplat cu rudele lor. 

 Pentru gestionarea situației actionează:

❗ ISU OT: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;

❗ ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;

❗ ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;

❗ ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

Clădirea a fost modernizată de curând și are toate avizele. La nivelul Spitalului s-a luat decizia ca personalul care intra în tura de după-amiază să vină la spital pentru a asigura asistența medicală în caz de nevoie. 

Din primele informații, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

❗ În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie  a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.

Numărul de telefon este 0722359050.

Director Spital Slatina: ”Incendiul a pornit dintr-un izolator unde era un pacient în sevraj”

„Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj și care a fost izolat în această încăpere și se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime. Șase dintre pacienți au avut intoxicații ușoare și au fost transferați la UPU. (...) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicați”, a spus Dan Stana.

Acesta a mai spus că este posibil ca cineva să îi fi aruncat acestuia un chibrit sau o brichetă, acest lucru urmând să fie verificat.

Klaus Iohannis: ”Trebuia să facem spitalele mai performante”

Semnalul de alarmă este clar - e nevoie de reformă și trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, spune președintele Klaus Iohannis despre incendiul de la spitalul din Slatina: „Din fericire, nu e așa de grav cum ar fi putut să pară la început”.

”Înainte sa ajung aici (centru vaccinare mobil Afumați), am primit o veste tristă. Exista un incendiu la un spital din Slatina. Persoanele au fost evacuate. Datele de până acum arată că nu sunt persoane rănite. Pompierii abia acum intră aclo să vadă dacă a mai rămas ceva de făcut. Semnalul de alarmă este clar, este nevoie de reformă. Trebuia să facem spitalele mai performante, mai sigure, și despre acest lucru voi vorbi mai pe larg în această seară când vom avea propunerea pentru ministrul Sănătății”.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close