Antena 3 CNN Actualitate Interviu cu italianul infectat cu coronavirus: „Am avut febră 39 când am sosit în România. Nu știu de unde am luat virusul”

Interviu cu italianul infectat cu coronavirus: „Am avut febră 39 când am sosit în România. Nu știu de unde am luat virusul”

Pacientul zero, italianul care a adus virusul în România, nu mai are febra si este la un pas de vindecare. Cu toate acestea, deocamdata ramane internat in spitalul din Rimini.

Interviu cu italianul infectat cu coronavirus: „Am avut febră 39 când am sosit în România. Nu știu de unde am luat virusul”
Sursa foto: Antena3
27 Feb 2020   •   09:34

Acesta a refacut traseul din tara noastra într-un interviu acordat in exclusivitate Soniei Simionov, reporter Observator

”Acum am doar o bronhopneumonie. Am avut febră. Când am venit în România am început să am febră și am stat acasă trei zile pentru că aveam febră 39. Apoi, sâmbătă, când m-am simțit mai bine, mi-a scăzut febra, am luat avonul și am venit acasă. Febra a început marți seară, când am ajuns în România. (...) Soția și fiul meu sunt ținuți în carantina cu mine. (...) Eu am un restaurant aici, în Rimini, și poate cei din nordul Italiei au venit la mine. În acea perioadă veneau oameni din Milano, din Bologna. Nu știu de unde am luat virusul. Nu am fost în nordul Italiei”, a spus italianul, pentru Observator.

România are, începând de miercuri seară, un caz de coronavirus confirmat. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

×
Subiecte în articol: coronavirus Sonia Simionov
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close