Antena 3 CNN Actualitate Konstantinos Passaris, ucigașul de polițiști, mutat în alt penitenciar de maximă siguranță

Konstantinos Passaris, ucigașul de polițiști, mutat în alt penitenciar de maximă siguranță

Ucigașul de polițiști și cel mai periculos deținut din țara noastră, Konstantinos Passaris, a fost mutat la un alt penitenciar. Decizia vine în contextul în care ucigașul, poreclit și ”fiara din Balcani”, este extrem de violent.

de Loredana Chimoiu    |    07 Mai 2024   •   11:40

Konstantinos Passaris a fost transferat de la Penitenciarul Arad la Penitenciarul Craiova. 

Passaris are de ispășit o condamnare pe viață pentru faptele pe care le-a comis. Însă are la activ și două tentative de evadare. 

Acesta este și motivul pentru care autoritățile au luat măsuri speciale în momentul transferului, în condițiile în care acesta este considerat extrem de periculos. 

În primul rând, niciun gardian nu a avut voie să se apropie prea mult de deținut. Mai mult decât atât, ca de fiecare dată când acesta este transferat de la un penitenciar la altul, mai mulți gardieni îmbrăcați în civil au supravegheat îndeaproape procesul.

Totodată, pe tot timpul transferului, nimeni nu a avut voie să stea de vorbă cu Passaris. 

Gardienii de la Arad au cerut în nenumărate rânduri ca Passaris să fie transferat într-un alt penitenciar, în condițiile în care, spun ei, supravegherea acestuia reprezintă un stres major. 

Cine este Konstantinos Passaris

Konstantinos (Kostas) Passaris este un cetățean grec, condamnat la închisoare în România. Supranumit „Fiara din Balcani”, Konstantinos Passaris a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viață, în urma unui dublu asasinat și a unui jaf armat comis în noiembrie 2001 la o casă de schimb din București. Anterior, el fusese condamnat și în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

Complicele acestuia, Paul Popa, care l-ar fi ajutat să evadeze dintr-o închisoare din Grecia și considerat "mâna dreaptă" a grecului Konstantinos Passaris, a fost condamnat definitiv, în 12 aprilie 2011, la opt ani de închisoare pentru că a împușcat un bărbat din Deva și a fost eliberat condiționat la 24 octombrie 2012.

×
Subiecte în articol: Konstantinos Passaris
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close