Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Mergeţi şi vă vaccinaţi! Dacă nu, oamenii se vor îmbolnăvi în continuare iar unii vor muri"

Klaus Iohannis: "Mergeţi şi vă vaccinaţi! Dacă nu, oamenii se vor îmbolnăvi în continuare iar unii vor muri"

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat, din nou, vineri, pe români să se vaccineze, avertizând că, în caz contral pandemia se va prelungi iar oamenii vor continua să moară.

Klaus Iohannis: "Mergeţi şi vă vaccinaţi! Dacă nu, oamenii se vor îmbolnăvi în continuare iar unii vor muri"
de Adrian Iclozan    |    23 Apr 2021   •   09:46

Iohannis a susţinut o conferinţă de presă ad-hoc în curtea Palatului Cotroceni, după ce s-a deplasat cu bicicleta de la Vila Lac, în cadrul evenimentului Vinerea Verde.

Iohannis: Mergeţi şi vă vaccinaţi

"Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Calea de ieşire este vaccinarea în masă. Sunt implicat de la început (în campania de vaccinare, n.r.), voi continua să vizitez centrele de vaccinare, voi discuta cu oamenii şi voi face declaraţii publice, precum astăzi.

Dragi români, mergeţi să vă vaccinaţi!

Campania merge destul de bine, avem circa 100 de mii de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce - se reduce numărul de infectări, se reduc decesele, numărul pacienţilor la ATI - se vor relaxa, gradual, măsurile necesare pentru controlul răspândirii pandemiei.

Iohannis: Nu există variantă de rezervă la vaccinarea în masă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică evaluează situaţia, fac propuneri şi, uşor-uşor, se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la alte măsuri până când ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa în mod normal.

Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă.

Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie.

Dacă nu ne vacinăm, atunci pandemia va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva", a spus preşedintele.

Iohannis, întrebat dacă va fi ridicată la vară starea de alertă: La un moment dat, va fi ridicată

El a fost întrebat dacă apreciază că, la vară sau măcar până la finele anului, autorităţile vor renunţa la starea de alertă.

"În măsură în care se reduce numărul de îmbolnăviri se va renunța şi la starea de alertă, la un moment dat, după o analiza atentă. Eu îmi doresc să ajungem cât mai repede în această etapă", a răspuns Iohannis.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close