Antena 3 CNN Actualitate Legea privind darea în plată pentru mașinile luate în leasing a fost promulgată: Ce trebuie să știe proprietarii de mașini

Legea privind darea în plată pentru mașinile luate în leasing a fost promulgată: Ce trebuie să știe proprietarii de mașini

Legea privind darea în plată a maşinilor luate în leasing a fost promulgată. Anunţul a fost făcut de senatorul PSD, Daniel Zamfir care susţine că legea este o mare victorie pentru toţi consumatorii. Astfel abuzul firmei de leasing sau a recuperatorului care, de cele mai multe ori, valorificau maşina la un preţ mult subevaluat a fost eliminat.

Legea privind darea în plată pentru mașinile luate în leasing a fost promulgată: Ce trebuie să știe proprietarii de mașini
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    19 Apr 2021   •   18:50

Senatorul Daniel Zamfir a vorbit la Antena 3 despre avantajele pe care le vor avea cei care cumpără mașini în leasing, odată cu promulgarea noii legi.

"Cu această ocazia Legea 83 consfințește că acest contract de leasing nu mai este titlu executoriu, iar ultilizatorul contractului de leasing va fi implicat în procedura de valorificare a bunului. Să nu mai existe acea practică pe care o împământenise firma de recuperări, să vândă bunul respectiv la un preț mult subevaluat. Am pus capăt. Avem garanție că lucrurile vor stă altfel și nu va mai fi acea datorie uriașă pusă în cârca consumatorului." a spus Daniel Zamfir la Antena 3.

"O veste cu adevărat bună pentru toți consumatorii care au mașini în leasing! Legea 83/2021 anulează titlul executoriu asupra contractului de leasing și acordă utilizatorului preempțiune în valorificarea bunului, tocmai pentru a obține prețul corect în vedere stingerii datoriei față de finanțator. 

Astfel, eliminăm abuzul firmei de leasing sau a recuperatorului prin care valorificarea mașinii se făcea la un preț mult subevaluat iar diferența o suportă consumatorul. După șase luni de la adoptare, cu toată opoziția și piedicile pluseriștilor și peneliștilor - apărătorii IFN-urilor și recuperatorilor - facem dreptate oamenilor!”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

×
Subiecte în articol: darea în plată masini leasing
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close