Antena 3 CNN Actualitate Doctorul Vasile Niţescu, autorul primului tratat de sexologie clinică din lume, despre educaţia sexuală în şcoli

Doctorul Vasile Niţescu, autorul primului tratat de sexologie clinică din lume, despre educaţia sexuală în şcoli

Doctorul Vasile Nițescu a scris primul tratat de sexologie din lume. Președintele societății române de Sociologie clinică a introdus sexologia în România primind chiar titlul de membru de onoare al Academiei de Medicină din Brazilia. El a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum trebuie făcută exucaţia sexuală în școală.

Doctorul Vasile Niţescu, autorul primului tratat de sexologie clinică din lume, despre educaţia sexuală în şcoli
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2021   •   15:20

Cifre alarmante care arată că a luat amploare fenomenul adolscentelor care fac copii. Potrivit statisticilor, în 2019, dintre cele 749 de mame cu vârsta sub 15 ani, 29 erau la a doua naştere, iar România se află pe un loc fruntaş în UE din acest punct de vedere.

Cauza o reprezintă în primul rând lipsa educatiei, abandonul scolar , dar și sărăcia mediul precar din care provin aceste minore, spun specialiştii.

În paralel, tot mai multe voci cer să fie introduse ore de educaţie sexuală în şcoli. În acest sens, a fost depusă o petiţie online care a strâns peste 25 de mii de semnături.

Doctorul Vasile Nițescu: "Naşterile precoce au cauze hipofizare

"Este vorba de o anormalitate, dar există și cazuri excepționale de nașteri precoce. Acestea sunt determinate de patologie hipofizară. Există fetițe care au născut la 6 ani jumăte care rămas gravidă însărcinată cu bunicul său. 

Fetița, care avea 28 de kg și 150 cm, a născut un băiat de 2.950 g prin operație de cezariană, iar în Brazilia în 1987 la nouă ani o fetiță a născut un copil de 3000 de g cu un partener de 16 ani. Deci maturizarea precoce este determinată de cauză hipofizară", a spus profesor doctor Vasile Niţescu.

Doctorul Vasile Nițescu: "Este nevoie de educaţie sexuală"


"Ca să nu mai avem sarcina la 9 ani la 12 ani, la 14 ani trebuie făcută o educație sexuală care se poate face în scoli. Vă mărturisesc că în urmă cu două vreo doi ani ministrul Învățământului care era în acel moment a venit la mine acasă discutăm această problemă, dar nu o s-a luat până în momentul de față nici un fel de atitudine", a mai spus medicul.

Educaţia sexuală se face de persoane specializate

"Există persoane care nu cunosc noțiuni elementare cum ar fi spre exemplu confuzia dintre sex și altul sexual interuman. Actul  sexual este un act înseamnă lucru efectuat ca urmare a unei dorințe sexuale. Sexul poate fi de mai multe feluri. În primul rând trebuie să se cunoască niște elemente esențiale care se pot face în școală", a mai spus medicul.

Educaţia sexuală începe de acasă, mama are un rol foarte important

"În primul rând educația se face în familie. Există curiozități legate de perioadă de vârstă doi, cinci ani care sunt legate de organele genitale externe,  care constau în evidențierea și examinarea acestor organe genitale și care părintele, mama în special are un rol deosebit", a mai spus profesorul doctor Vasile Niţescu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: şcoli minore mame
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close