Antena 3 CNN Actualitate Parastasul părintelui Arsenie Boca, păzit de jandarmi. Sute de oameni înfruntă frigul şi pandemia la Mănăstirea Prislop

Parastasul părintelui Arsenie Boca, păzit de jandarmi. Sute de oameni înfruntă frigul şi pandemia la Mănăstirea Prislop

Sute de oameni sunt aşteptaţi astăzi la Mănăstirea Prislop. La 31 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, parastasul se va ţine însă în condiţiile de restricţie impuse de pandemia de coronavirus. Pentru a evita aglomeraţia şi eventualele incidente, autorităţile s-au mobilizat şi au trimis în zonă forţe de ordine din două judeţe - Hunedoara şi Timiş.

Parastasul părintelui Arsenie Boca, păzit de jandarmi. Sute de oameni înfruntă frigul şi pandemia la Mănăstirea Prislop
de Radu Tiliță    |    28 Noi 2020   •   10:55

În ciuda temperaturilor scăzute oamenii au început să vină la Prislop dis-de-dimineaţă. Au sosit cu rugăciune, cu milostenie şi cu speranţa de mai bine. Unii dintre ei au venit din Făgăraş, din Neamţ, din Bacău şi multe alte locuri de departe, în ciuda regulilor stricte impuse de autorităţi. 

La parastasul ţinut în vreme de pandemie este o mobilizare de forţe impresionantă. Din Haţeg până la Prislop, pe o distanţă de peste 15 km, echipajele de jandarmi şi poliţie s-au asigurat că toată lumea respectă măsurile de siguranţă. 

Mulţi pelerini s-au aşezat la coadă pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca. Oamenii au declarat că şi-au dorit foarte mult să ajungă la Prislop, în ciuda condiţiilor vitrege. Mulţi dintre ei in anual să îl celebreze pe cel supranumit Sfântul Ardealului şi să îi ceară sprijin. 

Sfântul Ardealului încă îşi aşteaptă canonizarea

Arsenie Boca, considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX, s-a născut la data de 29 septembrie 1910 în localitatea Vața de Sus, județul Hunedoara și a murit la 28 noiembrie 1989, la Sinaia, în Prahova.

O serie de cărţi şi studii au fost dedicate minunilor, mărturiilor şi sfaturilor atribuite duhovnicului. De la bolnavi de cancer la orbi şi persoane suferinde de paralizie, „pacienţii” părintelui erau vindecaţi, conform relatărilor, prin puterea credinţei. 

Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a propus canonizarea lui Arsenie Boca, iar Patriarha Română a anunţat în octombrie 2019 că a aprobat începerea procedurilor sub coordonarea Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români.

 

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca Mănăstirea Prislop
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close