Antena 3 CNN Actualitate Scandal în Poliție din cauza a zeci de mii de măști de protecție neconforme primite de polițiști

Scandal în Poliție din cauza a zeci de mii de măști de protecție neconforme primite de polițiști

Scandal în Poliție după ce jurnaliștii Antena3 au obținut o mască de protecție pe care agenții ar trebui să o poarte în timpul serviciului. Masca este de o calitate foarte proastă și nu îi poate proteja eficient pe agenți în timpul serviciului. Zeci de mii de măști neconforme au fost deja distribuite tuturor polițiștilor din Capitală.

Scandal în Poliție din cauza a zeci de mii de măști de protecție neconforme primite de polițiști
de Cristina Tudorache    |    07 Iul 2020   •   17:30

Calitatea îndoielnică a măștilor îi pune în pericol atât pe polițiști, cât și pe cei pe care îi opresc pentru că măștile nu oferă niciun fel de protecție.

Materialul textil din care sunt fabricate măștile este asemănător celui folosit în trecut pentru filtrele hotelor, fără nicio legătură cu ceea ce ar trebui folosit măcar pentru o mască simplă, fără proprietăți speciale de filtrare.

Jurnaliștii Antena3 au pulverizat deodorant prin mască, iar particulele au trecut prin stratul acesteia fără nicio problemă.

Polițiștii din Capitală, expuși pericolului de a se infecta cu Covid-19. Ce măști au primit

Polițiștii nu știu să explice de unde provin măștile neconforme

Cum au ajuns măștile neconforme la Polițiști rămâne un mister. Reprezentanții Poliției Capitalei neagă vehement că ar fi făcut achiziția și au demarat o anchetă internă pentru a stabili cum au ajuns măștile pe mâna agenților.

Nici sindacatele nu știu de unde au apărut măștile neconforme și dau de înțeles că ar fi fost vorba despre o donație. 

”Precizez faptul că acel tip de mască neconformă nu a fost achiziționat de Poliția Capitalei. Măștile pe care le-am achiziționat și distribuit unităților de poliție sunt conforme. Conducerea Poliției Capitalei a dispus deschiderea unei anchete.

Asemenea măști au ajuns în toate secțiile Poliției Capitalei și în țară. Din câte știm, asemenea măști au existat chiar și în loturile achiziționate de Unifarm. Vorbim de câteva zeci de mii sau sute de mii de astfel de măști”, a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

×
Subiecte în articol: măşti politisti Capitală
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close