Antena 3 CNN Actualitate Noi dezvăluiri despre Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a omorât pe ursul Arthur

Noi dezvăluiri despre Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a omorât pe ursul Arthur

Vin noi informații despre prințul austriac care a venit în România la vânătoare de urși.

Noi dezvăluiri despre Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a omorât pe ursul Arthur
Sursa foto: Pixabay
de Gabriela Mladin    |    10 Mai 2021   •   07:32

Bărbatul nu a intrat în carantină în momentul în care a venit în țara noastră deși venea dintr-o țară aflată pe lista galbenă, în ciuda faptului că măsura era obligatorie.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a intrat în România în data de 12 martie, la ora 10:30, prin vama Nădlac, parcurgând cu mașina drumul până în aria protejată din Covasna, unde a avut loc vânătoarea, adică un drum de aproximativ 12 ore. 

Potrivit procedurilor, prințul, care venea dintr-o zonă galbenă, trebuia să intre în carantină. Pentru a evita această măsură, prințul s-ar fi folosit de o derogare permisă de lege. Fie a fost vaccinat, fie a prezentat un test COVID negativ și a stat în România mai puțin de 72 de ore. 

Jurnaliștilor austrieci, prințul le-ar fi spus că ursul crea probleme sătenilor din zona Covasna și că acesta nu este ursul Arthur. De asemenea, acesta ar fi prezentat fotografiile și anchetatorilor.

În același timp, prințul și-a cerut scuze pentru că ar fi produs suferință mai multor persoane.

UPDATE. "În legătură cu controversa privind vânătoarea unui urs, au existat mai multe relatări de presă în care au fost redate informații incorecte care au culminat cu menționarea eronată a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legătură cu acest eveniment. Identificările eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputaţionale) pentru prințul Josef-Emanuel von Liechtenstein și tatăl sau, prințul Nikolaus von Liechtenstein, președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi. Aceștia precizează că nu au fost prezenți în România în martie 2021 și nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în România sau în altă țară. Că atare, pornind de la eroarea dumneavoastră de documentare, vă atragem atenția că prințul Josef-Emanuel von Liechtenstein și tatăl sau, prințul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legătură cu evenimentul menționat anterior, despre care ați relatat în diferite materiale de presă", se arată într-o informare a Casei de Liechtenstein.

 

×
Subiecte în articol: Emanuel de Liechtenstein Arthur
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close