Antena 3 CNN Actualitate PSD, trădat de senatorul Ion Ganea, în ziua în care trebuia stabilită organizarea alegerilor: "Nu avem explicaţie că nu a răspuns la telefon astăzi"

PSD, trădat de senatorul Ion Ganea, în ziua în care trebuia stabilită organizarea alegerilor: "Nu avem explicaţie că nu a răspuns la telefon astăzi"

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a spus luni că senatorul PSD Ion Ganea ar fi trecut de partea PNL. Fără votul lui Ganea, PSD nu a avut cvorum in Biroul Permanent al Senatului, pentru a demara procedurile de stabilire a datei alegerilor parlamentare.

PSD, trădat de senatorul Ion Ganea, în ziua în care trebuia stabilită organizarea alegerilor: "Nu avem explicaţie că nu a răspuns la telefon astăzi"
de Cristi Popovici    |    26 Oct 2020   •   18:30

Astăzi, când Biroul Permanent al Senatului trebuia întrunit pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind data alegerilor, PSD nu a reuşit să adune cvorumul pentru că senatorul Ion Ganea nu a mai răspuns la telefon.

Robert Cazanciuc (PSD), preşedinte interimar al Senatului şi membru în Biroul Permanent, a declarat la Antena 3 că nu are nicio explicaţie că un coleg de partid nu a răspus la telefon astăzi, referindu-se la senatorul Ion Ganea care ocupă şi funcţia de secretar în Biroul Permanent al Senatului României.

"Sper să fie sănătos, să nu fi păţit ceva. Dar sper să lămurim acest lucru astăzi sau mâine, în aşa fel încât mâine dimineaţă să putem organiza acest Birou Permanent.", a spus Cazanciuc despre colegul său de partid.

"Alegerile vor avea loc atunci când este posibil, fără să punem în pericol pe nimeni. Pe milioanele de oameni care vin la vot, pe miile de oameni care sunt implicaţi în organizarea acestui proces, dacă ne pasă, într-adevăr de români.", a spus mai Robert Cazanciu la Antena 3. 

Acesta a completat: "A spus foarte clar CCR că Parlamentul POATE să stabilească data alegerilor. Noi dacă trecem acest proiect de lege, nu stabilim data alegerilor, ci doar lăsăm la discuţiile din Parlament momentul la care ar fi cel mai potrivit să nu punem pe nimeni în pericol pentru a organiza alegerile." 

Încă o plecare de la PSD la PNL? Senatorul PSD Ion Ganea postează promovări cu liberali

Întrebat de moderatoarea Andreea Dumitrescu dacă PSD se va mobiliza pentru a trece mai repede proiectul privind organizarea alegerilor de către Parlament, Cazanciuc a spus că social-democraţii nu au majoritate în Parlament, iar acest lucru s-a văzut la ultima moţiune de cenzură, când PSD nu a putut dărâma Guvernul. 

Cazanciuc a dat de înţeles că Ion Ganea este ar putea fi "înrolat" de PNL: "Eu sper să fie sănătos domnul Ganea, dar am vazut o postare de dimineaţă a domnului Ganea, cu promovarea unui coleg de la PNL. Eu sper să fie doar o relaţie de prietenie."

Legat de acest subiect, senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat că PSD are majoritatea la Biroul Permanent al Senatului şi poate oricând să aprobe proiectul alegerilor, însă preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu nu ar vrea cu adevărat amânarea scrutinului..

×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close