Antena 3 CNN Actualitate Medicul Raed Arafat a prezentat în exclusivitate la Antena 3 Centrul de Comandă care ţine evidenţa şi dirijează internarea pacienţilor cu COVID

Medicul Raed Arafat a prezentat în exclusivitate la Antena 3 Centrul de Comandă care ţine evidenţa şi dirijează internarea pacienţilor cu COVID

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a prezentat, duminică, în exclusivitate la Antena 3, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor, unde se monitorizează situaţia pandemiei de COVID şi unde se iau decizii cruciale în privinţa pacienţilor care necesită interveţii de urgenţă, fie că e vorba de coronavirus sau de alte afecţiuni.

Medicul Raed Arafat a prezentat în exclusivitate la Antena 3 Centrul de Comandă care ţine evidenţa şi dirijează internarea pacienţilor cu COVID
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2020   •   22:50

Centrul, care funcţionează la Ciolpani, în apropiere de Bucureşti, a fost construit în deceniul trecut, însă pandemia de COVID este prima situaţie în care a fost efectiv folosit conform scopului său.

Centrul este operaţional din luna martie, de când pandemia a afectat ţara noastră.

Sistemele informatice ale CNCCI prezintă situaţia la zi a infectărilor din judeţe şi oferă baza factuală pentru dispunerea, la nivel local, a măsurilor de protecţie sanitară, în funcţie de rata de incidenţă a coronavirusului şi potrivit pragurilor stabilite prin lege.

De asemenea, pe baza informaţiilor centralizate aici, se decide, în funcţie de capacităţile disponibile, direcţionarea pacienţilor aflaţi în situaţii de urgenţă.

Raed Arafat a prezentat în direct, la emisiunea Punctul de Întâlnire, funcţionalitatea sistemelor de monitorizare a valorilor înregistrate în timpul pandemiei.

"(...) În timpul săptămânii înregistrăm valori de peste 4.000 de cazuri pe zi, cu o scădere în weekend, dar tendinţa este de creştere. Speranţa noastră este să vedem un platou (o plafonare a creşterilor, n.r.) înainte de a intra pe scădere, iar asta depinde de respectarea măsurilor de protecţie. (...) Astăzi, duminică, 20% din teste au fost pozitive (...) În judeţele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj şi în Bucureşti, rata este de peste 3 la mie. Doar 16 judeţe au înregistrat o medie sub 1,5 la mie în ultimele 14 zile. Însă localităţi cu o incidenţă de 3 la mie sunt în toate judeţele, mai puţin în Călăraşi şi Vrancea. În cinci judeţe avem localităţi carantinate: în Maramureş, 2, în Cluj, 2, în Neamţ, 2 şi în Constanţa şi Galaţi, câte una", a spus Arafat, în cazul prezentării făcute în direct la Antena 3.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close