Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: "De 1 martie ofer mărțișoare. Fără mânuși! Așa lucrăm!" Cum l-a corectat pe ministrul Vlad Voiculescu

Sorin Cîmpeanu: "De 1 martie ofer mărțișoare. Fără mânuși! Așa lucrăm!" Cum l-a corectat pe ministrul Vlad Voiculescu

"Toate sunt permise, nu toate îmi sunt de folos", a spus ministrul sănătății, Vlad Voiculescu,  atunci când a fost întrebat despre posibilitatea ca oamenii să ofere mărțișoare pe 1 martie. Ulterior, ministrul sănătății a spus că mărțișoarele vor putea fi oferite cu mănuși.

Sorin Cîmpeanu: "De 1 martie ofer mărțișoare. Fără mânuși! Așa lucrăm!" Cum l-a corectat pe ministrul Vlad Voiculescu
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2021   •   21:04

Adevărul este că ministrul Voiculescu n-a prea nimerit-o: nici cu citatul, nici cu mănușile.

Ministrul Sănătății, corectat de ministrul Educației

"Citatul corect este: 'Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva'", a arătat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Antena 3.

Citatul invocat de ministrul Vlad Voiculescu și corectat de ministrul Sorin Cîmpeanu este din Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel și poate fi găsit pe internet în numeroase resurse cu tematică biblică în limba română.

Ministrul Cîmpeanu a lămurit și confuzia legată de rolul mânușilor pe 1 martie.

"Din ce am reușit să aflu de la experții în sănătate care s-au pronunțat public, aceștia nu au văzut utilitatea mănușilor. La nivel oficial, Ministerul Educației nu a primit nicio solicitare în vederea transmiterii acestei recomandări către școli.

Sorin Cîmpeanu: Nimeni nu vrea să interzică bucuria copiilor de 1 martie

Deci, Ministerul nu a transmis nicio recomandare în acest sens. Iar școlile sunt în subordinea Minsterului Educației.

Ceea ce am spus este un îndemn la prudență și la respectarea regulilor de distanțare, astfel încât acest obicei tradințional să nu genereze aglomerări sau interacțiuni care să faciliteze transmiterea virusului.

Sunt convins că lucrurile vor putea fi respectate.

Sunt, de asemenea, convins că unui elev de clasa I sau de clasa a II-a, de 6, 7 sau 8 ani, care a muncit foarte mult în această perioadă pentru a fabrica un mărțișor pentru doamna învățătoare, nu-i va putea interzice nimeni să ofere acel mărțișor. Nimeni nu își propune să interzică bucuria acestor copii cu acest prielej", a estimat ministrul.

El a fost întrebat dacă oferă mărțișoare de 1 martie.

Sorin Cîmpeanu: "Cu siguranță, da."
Cătălina Porumbel: "Fără mânuși!"
Sorin Cîmpeanu: "În general, așa lucrăm. Le vom purta când va exista o justificare epidemiologică."

Ministerul Educației reia discuțiile cu Ministerul Sănătății asupra obligativității măștii la ora de sport

Ministrul Sorin Cîmpeanu a invocat date noi și recente, primite de la Comisia Europeană, referitoare la situația obligativității măștii la orele de educație fizică.

"În niciun stat (din U.E.) în care se fac ore de educație fizică nu există o astfel de obligație.

Există reglementări de distanțare, de purtare a măștii de la vestiar până la locul de desfășurare a orei și înapoi, dar nu există stat care să impună obligativitatea măștii de către copii în timpul acțiunilor care presupun efort fizic.

Pe baza acestor date noi, începând de mâine (luni), reluăm discuțiile (cu ministerul Sănătății), referitoare la aceste reglementări", a declarat Cîmpeanu la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu Decisiv
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close