Antena 3 CNN Actualitate Atenţionare pentru amatorii de vacanţe în străinătate: Turcia, în pragul carantinei totale

Atenţionare pentru amatorii de vacanţe în străinătate: Turcia, în pragul carantinei totale

Turcia ar putea intra în carantină totală, întrucât restricțiile impuse de autorități nu au dus la o scădere a numărului de îmbolnăviri.

Atenţionare pentru amatorii de vacanţe în străinătate: Turcia, în pragul carantinei totale
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2021   •   15:29

Noile măsuri ar putea afecta şi turismul, care a fost privilegiat până acum, inclusiv pe seama unor interese de business ale miniștrilor din guvernul de la Ankara.

Monica İyibudar, corespondent Antena 3 în Turcia, a explicat conflictul dintre intențiile de revigorare economică a țarii prin turism şi avertismentele specialiștilor, care cer un lockdown (carantină totală) de patru săptămâni.

Turcia: Specialiștii cer minim 14 zile de carantină totală

"Specialiștii cer 14 zile, minim dar ar fi preferabile 28 de zile de lockdown. Doar așa ar putea fi situația ținută sub control.

În Turcia, numărul celor care au primit ambele doze este destul de mic. Vaccinarea a început cu persoanele peste 60-65 de ani, iar procentajul de vaccinați este 75% în rândurile acestor persoane.

Doar câteva categorii profesionale sub această vârstă au primit vaccin iar asta se simte. Vaccinarea nu merge atât de repede pe cât ar trebui.
Este o fractură între intenția autorităților de a revigora economic Turcia prin deschiderea turismului şi opinia medicilor.

Turcia: Dacă nu scade numărul infectărilor, urmează închiderea mall-urilor şi a școlilor

Medicii nu sunt de acord. Un membru al comitetului științific din Turcia a spus că, sub nicio formă, nu sunt șanse să se poată controla situația înainte de scăderea numărului de cazuri.

Dacă nu vor scădea cazurile, urmează închiderea mall-urilor, închiderea completă a școlilor şi restricțiile de muncă în sectoarele public şi privat vor fi sporite", a spus corespondentul Antena 3.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Monica İyibudar a detaliat şi interesele unor demnitari din guvernul turc, de a forța deschiderea turismului.

"Am văzut la un post de televiziune din România un consultant în turism, care spune că în Antalya, în resorturi totul e 'relax', fără constrângeri, fără mască... În treacăt fie spus TOȚI prietenii noștri din Antalya s-au reinfectat zilele astea, având tulpina braziliană, fiind internați în spitale...

Turcia: Mai mulți miniștri au interese de afaceri legate de pandemie

Rușii spun că la întoarcerea în țară 80% dintre cei care fuseseră în vacanță în Antalya s-au întors infectați acasă, cu această tulpină braziliană, care e recunoscută de testele PCR de abia după 2-3 încercări, timp în care pacientul se simte tot mai rău...

În acest context, înțeleg presiunea cetățenilor turci care cer să se închidă ușile pentru turiști câteva săptămâni, deoarece pentru bunăstarea câtorva agenți economici (inclusiv ministrul turismului, proprietarul unor lanțuri hoteliere), rezidenții stau de luni de zile închiși în case în weekend, avem restricții zilnice de la ora 19, iar la o săptămână de la carantinarea parțială nu scade deloc numărul infectărilor.

Ieri, 61.028 cazuri din 322.128 teste PCR.

Cum bine se punctează în spațiul public și în social-media: ministrul sănătății are interes ca proprietar de spitale private, ministrul comerțului cumpăra dezinfectant de la firma soției, ministrul turismului deschide sezonul estival în interesul hotelurilor și agenției sale de turism, iar ministrul educației favorizează învățământul privat, fiind și el proprietarul unor școli private... 

Despre asta e pandemia, nu?", a arătat Monica İyibudar.

Foto: Turişti în Antalya, Turcia, 3 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: turcia carantină
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close