Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sistemul de sănătate, pe un butoi de pulbere. Costache lasă spitalele fără banii pentru majorările de salarii

Sistemul de sănătate, pe un butoi de pulbere. Costache lasă spitalele fără banii pentru majorările de salarii

Sistemul de sănătate stă pe un butoi de pulbere. Guvernul nu a alocat bani pentru majorările de salarii din sănătate, care ar fi trebuit să se aplice de la începutul acestui an. 

Sistemul de sănătate, pe un butoi de pulbere. Costache lasă spitalele fără banii pentru majorările de salarii
Sursa foto: Foto: Facebook/Victor Costache
de M.Z.    |    18 Feb 2020   •   13:22

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a uitat să dea fonduri în plus pentru spitale, având în vedere majorările salariale din sistem, începând cu 1 ianuarie 2020.

Mai mulţi managerii de spitale se plâng de această situaţie. Printre ei, este şi fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean Baia Mare.

"Influenţele financiare datorate majorărilor salariale sunt plătite separat printr-un act adiţional la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a fiecărui spital. Influenţele datorate creşterilor de la 1 ianuarie 2020 nu au fost plătite.

Eu, ca manager de spital judeţean, am respectat am respectat legea salarizării, care spune să acord majorări salariale personalului auxiliar. Eu ca manager de spital judeţean pot să suport luna aceasta majorări salariale din veniturile proprii, fără sume suplimentare, dar spitalelor cu un număr mic de paturi le e foarte greu sau chiar imposibil", a spus medicul Sorina Pintea, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Costache lasă spitalele fără banii pentru majorările de salarii

×
Subiecte în articol: Victor Costache bani spitale
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close