Antena 3 CNN Be EU Be EU. Cosmin Boiangiu (ELA): România, una dintre țările care furnizează cea mai multă forță de muncă mobilă din UE

Be EU. Cosmin Boiangiu (ELA): România, una dintre țările care furnizează cea mai multă forță de muncă mobilă din UE

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a câștigat recent alegerile pentru funcție de director executiv al Autorității Europene a Muncii, una dintre cele mai importante agenții în contextul actual și a cărei misiune va influența destinele multor români care au ales sau vor alege să lucreze dincolo de hotarele României.

Be EU. Cosmin Boiangiu (ELA): România, una dintre țările care furnizează cea mai multă forță de muncă mobilă din UE
de Gabriel Dano    |    27 Feb 2021   •   10:32

"În general, România este o țară care furnizează multă forță de muncă în restul Uniunii Europene, este una dintre țările care au ponderea cea mai mare în această forță de lucru mobilă din cadrul Uniunii, așa că România este interesată de toate subiectele legate de obiectul nostru de activitate.

Noi, deși suntem într-un efort de construcție inclusiv pe plan administrativ, cu multe provocări, începem deja să și acționăm, începem să ne operaționalizăm. Prima noatră prioritate în acest an va fi pandemia, va fi efectul pandemiei asupra mobilității muncii, a fost primul lucru pe care l-am făcut atunci când mi-am preluat funcția, la începutul anului acesta.

În primul rând am început o evaluare cuprinzătoare a tuturor efectelor produse de pandemia asupra pieței muncii și am început deja un plan de acțiune cuprinzător, de asemenea, cu privire la lucrătorii sezonieri. A fost o problemă care a fost deja evidentă anul trecut, atunci când a izbucnit pandemia și vrem să ne concentrăm anul acesta pe această categorie de lucrători, o categorie foarte vulnerabilă și o să avem în vedere acțiuni masive peste tot în Uniunea Europeană pentru a ne asigura că drepturile lucrătorilor sezonieri sunt respectate peste tot", a spus Cosmin Boiangiu, director executiv al Autorității Europene a Muncii.

×
Subiecte în articol: be EU Cosmin Boiangiu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close