Antena 3 CNN Economic Cum s-a prăbuşit turismul în România încă din martie, când a început pandemia de coronavirus

Cum s-a prăbuşit turismul în România încă din martie, când a început pandemia de coronavirus

În luna martie, sosirile turiştilor la hotelurile şi pensiunile de la noi din ţară cu scăzut cu aproape 70%, iar înnoptările cu 68,2%, comparativ cu aceeaşi lună a anului 2019.

Cum s-a prăbuşit turismul în România încă din martie, când a început pandemia de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    05 Mai 2020   •   09:50

Mai exact, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în martie 2020 au însumat peste 242.000, în scădere cu 69,8% faţă de cele din luna martie 2019, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Din numărul total de sosiri, în luna martie 2020 sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 85,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 14,1%.

De asemenea, tot în martie 2020, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 50%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 55,6%, în comparaţie cu luna martie a anului trecut.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (76,6% din total turişti străini), iar dintre aceştia 69,1% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Cifrele menţionate anterior arată impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020.

Primele date oficiale despre dezastrul din turism

×
Subiecte în articol: turism
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close