Antena 3 CNN Externe Italia. Mesaje rasiste la adresa celor patru copii romi morţi într-un incendiu săptămâna trecută

Italia. Mesaje rasiste la adresa celor patru copii romi morţi într-un incendiu săptămâna trecută

Italia. Mesaje rasiste la adresa celor patru copii romi morţi într-un incendiu săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: Video News
13 Feb 2011   •   19:01

Reacţii şocante în Italia, după moartea celor patru copii romi, care au ars într-un incendiu.

La o săptămână după tragedie, un zid din Roma a fost acoperit de mesaje insultătoare la adresa celor patru copii. Printre ele, se numără mesaje precum -" 4 ţigani mai puţin" - sau "plecaţi afară!".

Alături de aceste cuvinte, apare şi o svastică. Inscripţiile sunt desenate cu vopsea neagră, pe un zid de beton aflat în apropierea taberei în care au locuit cei patru copii.

Autorităţile italiene au condamnat gestul şi au ordonat să fie şterse imediat de pe zid mesajele rasiste. De asemenea, poliţia a început o anchetă pentru a-i găsi pe cei care au scris mesajele.

 


Papa Benedict deplânge moartea "tragică" a celor patru copii români de etnie romă

Papa Benedict al XVI-lea a deplâns duminică moartea "tragică" a patru copii români de etnie romă, într-un incendiu izbucnit în urmă cu o săptămână la Roma, apreciind că aceasta dovedeşte nevoia unei societăţi "mai solidare şi fraterne", relatează AFP.
   
"Cazul trist al celor patru copii romi, morţi săptămâna trecută la periferia acestui oraş, în incendiul care a cuprins baraca lor, ne obligă să ne întrebăm dacă o societate mai solidară şi mai fraternă, mai coerentă în iubire, adică mai creştină, nu ar fi putut împiedica un asemenea eveniment tragic", a afirmat Papa, în timpul rugăciunii Angelus.
   
"Şi această întrebare este valabilă de asemenea pentru atâtea alte evenimente dureroase, mai mult sau mai puţin cunoscute, care se produc zilnic în oraşele şi în ţara noastră", a continuat Benedict al XVI-lea, în cadrul predicii sale privind iubirea creştinească.
   
Moartea tragică a patru copii români de etnie romă, cu vârste cuprinse între trei şi 11 ani, care locuiau într-o tabără ilegală la periferia Romei, a provocat un val de indignare şi de critici la adresa autorităţilor municipale, care anunţaseră deja desfiinţarea acestor structuri ilegale.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close