Antena 3 CNN Externe Jurnalistul care a arătat adevărata față a epidemiei din China a dispărut. Ultimele lui cuvinte: „Mi-e teamă. Am virusul în fața mea. În spatele meu este aplicarea legii din China”

Jurnalistul care a arătat adevărata față a epidemiei din China a dispărut. Ultimele lui cuvinte: „Mi-e teamă. Am virusul în fața mea. În spatele meu este aplicarea legii din China”

Un activist pentru drepturile omului, care a relatat din Wuhan încă din primele zile ale îmbolnăvirilor cu coronavirus, a dispărut de joi seară.

Jurnalistul care a arătat adevărata față a epidemiei din China a dispărut. Ultimele lui cuvinte: „Mi-e teamă. Am virusul în fața mea. În spatele meu este aplicarea legii din China”
Sursa foto: Foto: Twitter/Chen Qiushi
09 Feb 2020   •   16:36

Chen Qiushi a postat mai multe videoclipuri realizate în timp ce se plimba între spitale și pe străzi goale pentru a arăta modul profund greșit, în opinia sa, în care guvernarea chineză a înțeles să gestioneze criza epidemică, scrie New York Post.

"Am trimis ieri locația mea câtorva prieteni din Wuhan", a spus el pe 29 ianuarie într-un lung videoclip în caredescrie lipsa de materiale medicale precum măști, costume pentru hazmat și alte echipamente de protecție și, cel mai important, lipsa de personal medical și kituri de testare pentru virus.

"Avem nevoie de medici", a spus el. „Focarul este încă grav. Multe probleme nu sunt rezolvate”. 

”Departamentul de justiție m-a sunat din nou”, a continuat el. 

„M-a sunat și postul de poliție din Qingdao. M-au întrebat unde mă aflu. Mi-au cerut să colaborez cu ancheta lor”

El a spus că l-au întrebat unde locuiește și au vorbit cu părinții săi.

„Mi-e teamă”, a spus Qiushi către aparatul foto spre finalul videoclipului. „Am virusul în fața mea. În spatele meu este aplicarea legii din China”

El a promis că va continua să raporteze atât timp cât va fi în viață.

"Nu m-am speriat de moarte, crezi că mi-e teamă de tine, Partidul Comunist Chinez?"

Un prieten, Xu XiaoDong, a postat un videoclip în care susține că Qiushi a fost luat de forță de oficialii chinezi, iar telefonul mobil pe care îl folosea pentru a transmite mesajele sale a fost confiscat.

XiaoDong a spus că oficialii le-au spus părinților lui Quishi că a fost pus în carantină pentru că a fost expus la virus. Dar XiaoDong a spus că părinții Qiushi nu au reușit să ajungă la el prin intermediul telefonului mobil, în ciuda faptului că cei de sub carantină pot folosi telefoanele.

×
Subiecte în articol: Chen Qiushi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close