Antena 3 CNN Externe Londra. Maşina în care se aflau prinţul Charles şi soţia sa, atacată de studenţii manifestanţi

Londra. Maşina în care se aflau prinţul Charles şi soţia sa, atacată de studenţii manifestanţi

Londra. Maşina în care se aflau prinţul Charles şi soţia sa, atacată de studenţii manifestanţi
Sursa foto: Foto: Videonews
10 Dec 2010   •   18:25

Maşina în care se aflau prinţul Charles şi soţia sa Camila a fost atacată de mai mulţi manifestanţi violenţi. Tinerii erau nemulţumiţi de creşterea taxelor de studii. 9 poliţişti au fost răniţi grav în timpul protestelor la care au participat peste 20 de mii de oameni.

Maşina cu care se deplasau Prinţul Charles şi soţia sa Camilla a fost atacată la Londra de demonstranţii care protestează faţă de creşterea taxelor universitare. Oamenii au spart un geam şi au aruncat cu vopsea. Cei doi membri ai familiei regale nu au fost răniţi dar au ajuns, cu ceva emoţii, la spectacolul spre care mergeau în momentul incidentului.

Cu câteva ore mai devreme, tinerii s-au bătut şi cu forţele de ordine.

Mai mulţi polţişti au fost răniţi grav şi mai mulţi manifestanţi au fost reţinuţi în urma protestelor violente. Bătăile au început înainte ca legea taxelor de studii să fie aprobată.

În apropierea Parlamentului, studenţii au încercat de mai multe ori să forţeze cordonul de securitate al poliţiştilor, care au răspuns lovind mai mulţi manifestanţi cu bastoanele. Manifestanţii au încercat în zadar să spargă barierele instalate în jurul Parlamentului. Degeaba însă. Legea care aproape triplează taxele de studii a fost aprobată.

Legea taxelor nu se referă decât la Anglia, regiunile britanice fiind autonome în materie de educaţie.

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Londra
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close