Antena 3 CNN Externe Mubarak a promis creşterea salariilor şi pensiilor. Egiptenii nu renunţă la proteste

Mubarak a promis creşterea salariilor şi pensiilor. Egiptenii nu renunţă la proteste

Mubarak a promis creşterea salariilor şi pensiilor. Egiptenii nu renunţă la proteste
08 Feb 2011   •   10:50

Hosni Mubarak încearcă prin orice mijloace să-i convingă pe egipteni să renunțe la proteste. Președintele  a promis luni o creştere cu 15 la sută a salariilor funcţionarilor şi a pensiilor, infomează AFP. În plus, Mubarak a cerut formarea unei comisii de anchetă privind violenţele de miercurea trecută din piaţa Tahrir, unde au avut loc confruntări sângeroase între susţinătorii şi opozanţii regimului.

Creşterea salarială ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie. "Creşterea pensiilor costă Trezoreria 6,5 miliarde de lire egiptene (puţin peste un miliard de dolari)", a menționat ministrul Finanţelor, Samir Radwane.                       

"Guvernul se preocupă de cetăţeanul egiptean şi vrea să îi amelioreze nivelul de viaţă", a declarat premierul Ahmad Shafic, la încheierea primei reuniuni de la remaniere a întregului Consiliu de Miniştri.           

Anunțul referitor la creșterea salariilor nu a calmat însă protestatarii. Noi proteste vor avea loc marți în marile oraşe egiptene, în timp ce piaţa Tahrir, devenită simbol al mişcării de contestare de la Cairo rămâne ocupată de manifestanţi.

După două săptămâni de proteste, Egiptul e în continuiare în firebere. Zeci de mii de contestatari ai preşedintelui Mubarak şi-au petrecut din nou noaptea în piaţa Tahrir din Cairo, în pofida restricţiilor de circulaţie. Un oficial Google, care a participat la demonstraţii, a fost eliberat după două săptămâni de detenţie.

Tulburările din Egipt îngrijorează şi ţările vecine. Un atac asupra unei conducte de gaze din Sinai, a dus la întreruperea temporară a livrărilor spre Israel şi Iordania.

Până în prezent, negocierile dintre puterea din Egipt şi Frăţii Musulmani, cea mai mare forţă a opoziţiei, au eşuat.

Egiptenii nu renunță la proteste:

×
Subiecte în articol: Egipt proteste Hosni Mubarak
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close