Antena 3 CNN Externe O rusoaică de 25 de ani, acuzată de spionaj în Marea Britanie

O rusoaică de 25 de ani, acuzată de spionaj în Marea Britanie

O rusoaică de 25 de ani, acuzată de spionaj în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
06 Dec 2010   •   09:41

Un nou scandal de spionaj zguduie relaţiile dintre Moscova şi Londra. O angajată a Parlamentului Britanic a fost arestată după ce a fost acuzată că ar fi agent de informare al Rusiei. Tănăra lucra ca asistentă pentru un politician liberal-democrat.

Katia Zatuliveter, în vârstă de 25 de ani, lucra în Parlamentul de la Londra de aproape trei ani şi ocupa funcţia de asistentă a liberal-democratului Mike Hancock. Acesta este membru al comisiei de Apărare şi se ocupa frecvent de relaţia cu Rusia. Din acest motiv, serviciile secrete engleze l-au considerat o ţintă foarte bună pentru posibili spioni.

Katia Zatuliveter a fost arestată şi dusă la un centru de imigraţie din Londra. Ea este acuzată de spionaj în favoarea Rusiei şi ar putea fi deportată. Serviciile Secrete britanice spun că tânăra a încercat să acceseze date despre arsenalul nuclear al Regatului Unit.

Şeful ei, parlamentarul Mike Hancock, îi ia însă apărarea. „Nu am nici un motiv să mă îndoiesc de sinceritatea ei şi de transparenmţa acţiunilor sale”, spusne Hancock.

Deşi este o colaboratoare apropiată a lui Hanckock, Katia Zatuliveter nu avea acces la documente secrete. În plus, parlamentarul spune că tânăra a trecut prin verificări amănunţite înainte de a fi angajată.

Acesta este al doilea scandal de spionaj izbucnit între Rusia şi Marea Britanie în ultimele luni. În vara acestui an, o altă tânără, pe nume Anna Chapman, a fost arestată în Statele Unite pentru spionaj. Înainte de a fi reţinută, Chapman locuise o perioadă în Anglia.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Marea Britanie spionaj
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close