Antena 3 CNN Externe Proteste violente la Atena: Fostul ministru al Transporturilor, bătut de protestatari

Proteste violente la Atena: Fostul ministru al Transporturilor, bătut de protestatari

Proteste violente la Atena: Fostul ministru al Transporturilor, bătut de protestatari
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Dec 2010   •   14:06

Proteste violente în Atena în apropierea clădirii Parlamentului. Aproximativ 5.000 de manifestanţi s-au ciocnit cu forţele de ordine în timpul unui protest împotriva măsurilor de austeritate. Fostul ministru al Transporturilor, Kostis Hatzidakis, a fost bătut violent de către protestatari.

Oamenii legii, aflaţi în număr mic la manifestaţie, au fost luaţi prin surprindere de protestatari. Zeci de tineri care purtau cagule pe faţă i-au atacat cu pietre şi cocktailuri Molotov pe oamenii legii.

Poliţia a încercat să oprească în forţă mai mulţi protestatari care, cu ajutorul coktailurilor Molotov au vrut să incendieze două hoteluri de lux din capitala Atena.

Grecia e paralizată azi de o grevă generală a lucrătorilor din mai multe domenii. Toate avioanele rămân la sol, trenurile şi autobuzele sunt şi ele scoase din circulaţie, şcolile sunt închise, iar poliţiştii, pompierii şi personalul medical, vor lucra la cote de avarie.

Oamenii protestează astfel faţă noile măsuri de austeritate impuse de guvernul din Athena. Salariile bugetarilor greci urmează a fi reduse cu 10 procente, după ce, anterior, Guvernul le-a mai taiat 11% din venituri.

Mai mult decât atât, potrivit noilor reglementări din mediul privat, angajatorii au dreptul de a-şi concedia angajaţii fără preaviz, tinerii  piezându-şi astfel siguranţa locului de muncă şi a unui venit stabil.

Ministerul Român de Externe i-a sfătuit pe cetăţenii din ţara noastră să evite călătoriile în Grecia în această perioadă.

 


×
Subiecte în articol: atena proteste
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close