Antena 3 CNN Externe Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră din Haiti: 1.250 de morţi şi peste 52.000 de îmbolnăviri

Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră din Haiti: 1.250 de morţi şi peste 52.000 de îmbolnăviri

Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră din Haiti: 1.250 de morţi şi peste 52.000 de îmbolnăviri
Sursa foto: Foto: cfnews13.com
22 Noi 2010   •   08:46

Holera continuă să facă victime în Haiti, stat care la începutul anului a fost devastat de un cutremur puternic. Potrivit ultimului bilanţ, holera a provocat moartea a 1.250 de persoane, cu 64 de decese în plus faţă de bilanţul precedent, informează AFP.

Numărul persoanelor spitalizate a ajuns la 20.687 iar numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 52.715. Mai mult de jumătate dintre cazurile de holeră şi de decese au fost înregistrate în departamentul Artibonite (nord), de unde a început epidemia.

În capitala Port-au-Prince, numărul deceselor a ajuns la 64, dintre care 20 de copii cu vârste sub cinci ani, arată bilanţul Ministerului Sănătăţii. Potrivit doctorului Gerard Chevallier, un medic francez care lucrează cu ministerul haitian, numărul focarelor epidemice creşte şi bilanţurile autorităţilor sunt "subevaluate".

Epidemia de holeră ar putea provoca amânarea alegerilor prezidenţiale şi legislative care urmează să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii.

 


Cutremurul devastator care a zguduit statul Haiti în luna ianuarie a lăsat peste un milion de oameni fără adăpost. Mulţi dintre ei trăiesc şi acum în tabere de refugiaţi, în condiţii jalnice. 

Ţara a fost lovită recent şi de un uragan. Ciclonul Tomas a măturat zonele de coastă. Mai multe tabere pentru sinistraţi au fost inundate, iar condiţiile de viaţă ale refugiaţilor au devenit aproape insuportabile. Imediat, a izbucnit epidemia de holeră.

Guvernul a calificat epidemia drept "o problemă de securitate naţională".

×
Subiecte în articol: haiti morti cutremur
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close