Antena 3 CNN Externe Un nou protest de amploare în Bulgaria! Mii de manifestanți au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile

Un nou protest de amploare în Bulgaria! Mii de manifestanți au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile

Mii de bulgari au ieşit în stradă pentru a şaptea zi la rând, cerând demisia Guvernului ţării şi a procurorului general. Oamenii acuză administraţia premierului Borisov de incompetenţă şi corupţie. Protestele sunt cele mai mari manifestaţii anti-guvernamentale din Bulgaria din ultimii şapte ani. Şi în Rusia au avut loc manifestaţii împotriva modificărilor constituţionale care permit lui Vladimir Putin să rămână în fruntea ţării până în 2036.

Un nou protest de amploare în Bulgaria! Mii de manifestanți au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2020   •   23:15

De şapte zile, bulgarii ies cu miile pe străzi pentru a cere demisia Guvernului şi a procurorului general pe care îi acuză de corupţie şi legături cu lumea interlopă.

Protestele de miercuri noapte au fost alimentate de refuzul premierului Boiko Borisov de a demisiona la cererea preşedintelui, Rumen Radev.

''Revendicările noastre sunt corecte şi ştim de ce vrem demisia lui Borisov, pentru că este o ruşine. Întregul guvern este în afaceri corupte, ceea ce e evident. Nu putem să mai tolerăm asta'', spune o femeie nemulţumită.

În încercarea de a-i împăca pe protestari, premierul bulgar a concediat trei dintre cei mai influenţi miniştri ai săi, de la Finanţe, Economie şi Interne, dar bulgarii care au ieşit în stradă că nu vor jumătăţi de măsură.

''Trei miniştri au demisionat deja şi acesta este un prim pas, deşi unul mic, dar scopul principal al protestului este demisia întregului guvern. Câtă vreme Boiko Metodiev Borisov este prim-ministru, nu cred că ţara asta îşi va reveni'', spune o altă femeie aflată la protest.

×
Subiecte în articol: protest Bulgari
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close