Antena 3 CNN Life Cea mai scumpă toaletă publică din România a costat 400.000 de euro: "Trebuie să mai ciupească şi ei ceva"

Cea mai scumpă toaletă publică din România a costat 400.000 de euro: "Trebuie să mai ciupească şi ei ceva"

400.000 de euro, atât costă cea mai scumpă toaletă publică din România. Se află în centrul oraşului Piteşti şi a fost dată în folosinţă acum două săptămânii. Oamenii spun la unison că era necesară o toaletă acolo, însă nu una atât de scumpă.

Cea mai scumpă toaletă publică din România a costat 400.000 de euro: "Trebuie să mai ciupească şi ei ceva"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   19:07

Cea mai scumpă toaletă publică din ţară este dotată cu cinci cabine pentru bărbaţi, cinci pentru femei, dar şi o cabină pentru persoanele cu dizabilităţi. 12 ore pe zi are şi paznic la intrare.

"Este o construcţie îngropată cu pereţi de beton armat, are terasă, luminator, lift pentru persoane cu handicat şi toate dotările din interior sunt antivandalism." spune Valentin Grigorescu, reprezentantul firmei de construcții.

Toaleta de 400 de mii de euro face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare al Pieţei Primăriei Piteşti.

"Oportunitatea acestui obiectiv a fost stabilită de conducerea de la vremea respectivă. Sunt sesizări de la cetăţeni, că dalele de granit sunt degradate, că nu pot circula copiii cu biciclete, cu trotinete. E adevărat că piteștenii au cerut o toaletă publică în centrul orașului, dar nu una atât de scumpă.", spune Maria gava, șefa Serviciului de investiții din Primăria Pitești.

După Piteşti, în topul celor mai scumpe toalete publice din România se află una la Alba Iulia, care a costat 370.000 de euro, una de la şcoala Voivodeasa din comuna Suceviţa – de 200.000 euro. dar şi una din centrul oraşului Huedin, care a fost ridicată cu 120.000 euro.

"Trebuie să mai ciupească şi ei ceva. Sunt nişte bani daţi aiurea. Sunt atâtea de făcut.", spun piteștenii.

Banii plătiți pentru toaleta publică din centrul Piteștiului ar fi fost suficienți pentru 10 garsoniere mari în oraș sau 4 case în afara orașului

WC public de 400 de mii de euro. Este amplasat în centrul Piteștiului, la 150 de metri de Galeria de Artă. Suma este foarte mare, o recunoaște chiar și edilul orașului, consilier local în momentul în care a fost votat acest proiect. Toaleta are dotări antivandalism și constructorul spune că a fost atât de scumpă pentru că este o clădire îngropată.

Cea mai scumpă parte a toaletei a fost cea de rezistență. Constructorul a explicat faptul că a fost nevoie să consolideze serios clădirea pentru ca ea să nu se degradeze în timp. Costul wc-ului a fost plătit aproape în întregime la acest moment. Au mai rămas doar 30 de mii de lei de achitat.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close