Antena 3 CNN Life Marile festivaluri Untold și Neversea 2021, în pericol să nu se mai țină: "O situație absurdă. Încercăm de un an să ne facem auziți"

Marile festivaluri Untold și Neversea 2021, în pericol să nu se mai țină: "O situație absurdă. Încercăm de un an să ne facem auziți"

"Din păcate, de un an de zile, dorința de a crea o conexiune și un plan concret cu autoritățile întârzie să apară.", au spus organizatorii celor mai mari festivaluri din România, joi, la conferința de presă comună a reprezentanților din industria culturală, ospitalității, artiști și lucrători din industria spectacolelor.

Marile festivaluri Untold și Neversea 2021, în pericol să nu se mai țină: "O situație absurdă. Încercăm de un an să ne facem auziți"
Sursa foto: Facebook/ Untold
de Mia Lungu    |    25 Mar 2021   •   13:25

"Din păcate, de un an de zile, dorința de a crea o conexiune și un plan concret cu autoritățile, întârzie să apară. Acesta este motivul pentru care, astăzi, pentru prima dată, toate aceste industrii care așteptau să aibă un dialog cu autoritățile, în tot acest timp, iată că venim cu un mesaj unitar și vă vom prezența situația în care ne aflăm.", a spus Eduard Chereji, directorul de marketing și comunicare al festivalului Untold.

Bogdan Buta, UNTOLD: Propunem să reluam evenimentele cu teste rapide sau certificat de vaccinare. Sunt deja puse în practică în Germania. Avem nevoie de decizii

"O situație absurdă. Vorbim de antreprenori, artiști, reprezentanți ai industriei culturale, lucrători din industria de spectacole, care încercăm de un an să ne facem auziți și mesajul nostru să ajungă la urechile autorităților statului.

Din păcate, oricât am spune noi că avem soluții, dincolo de sute de ore pontate prin diverse birouri ale instituțiilor statului, dincolo de măsuri care sună bine pe hârtie sau la televizor, nu există concretizare." a mai precizat Eduard Chereji.

Principalele lucruri pe care le cer organizatorii de festivaluri de la autorități

  • Avem nevoie de un an plan care să ne aducă coerență. Care să ne ofere predictibilitate.
  • Solicităm și avem nevoie de un grup de lucru inter-ministerial care să ne ajute să lucrăm la acest plan de redresare a activității.
  • Avem nevoie de un grup de lucru condus la nivelul prim-ministrului, tocmai pentru a valida rapid ideile care se nasc în grupul de lucru.
  • Și bineînțeles măsuri compensatorii care ar trebui să acopere pierderile pe care toate industriile le-au suferit în această perioada.

×
Subiecte în articol: festivaluri Untold
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close