Antena 3 CNN Politică Alianţa de dreapta a început cu stângul. Mutarea făcută de Barna care nemulţumeşte o tabără din USR

Alianţa de dreapta a început cu stângul. Mutarea făcută de Barna care nemulţumeşte o tabără din USR

Fuziunea partidelor lui Dacian Cioloş şi Dan Barna a început cu neînţelegeri. Şedinţa comună USR-PLUS, care urma să pregătească săptămâna aceasta congresul de unire a celor două partide, a fost amânată din cauza nemulţumirilor exprimate de mai mulţi membri ai Biroului Naţional al USR.

Alianţa de dreapta a început cu stângul. Mutarea făcută de Barna care nemulţumeşte o tabără din USR
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    29 Iul 2020   •   12:40

Negocierile pe care le-a purtat şeful USR, Dan Barna cu preşedintele PNL, Ludovic Orban au stârnit nemulţumire în Biroul Naţional al USR - organismul conducător al formaţiunii, care este divizat. 

Este cunoscut faptul că, după ce Dan Barna a preluat puterea la Uniunea Salvaţi România, s-au coagulat mai multe formaţiuni rivale, adversare. Una dintre acestea este cea a oamenilor lui Nicuşor Dan, iar o alta este cea, generic numită, progresistă.

Barna, acuzat că ar fi dus negocierile cu Orban în interesul său, nu al USR

În urma discuţiilor dintre Ludovic Orban şi Dan Barna, acesta din urmă este acuzat de taberele contestatare că ar fi dus negocierile cu liberalul mai mult în interesul său, al oamenilor loiali lui decât în interesul partidului.

Mai exact, este vorba despre faptul că Dan Barna ar fi pledat mai mult pentru obţinerea unor candidaturi comune, susţinute şi de liberali, pentru sectoarele 4 sau 5, unde se află candidaţi ai PLUS. Este vorba despre Simona Spătaru sau Alexandru Dimitriu.

Ce ar fi făcut Nicuşor Dan în USR

De ce ar face Dan Barna acest lucru? Un senator de la USR spunea ieri că, în cazul unei fuziuni cu partidul lui Dacian Cioloş, Dan Barna încearcă deja să-şi aducă adepţi în formaţiune, oameni care să-i fie tot lui loiali şi să crească componenţa celor care  îl susţin. 

Pe de cealaltă parte, surse din USR spun că Nicuşor Dan ar fi încercat să stimuleze taberele care îl contestă pe Dan Barna să pledeze pentru susţinerea Anei Ciceală la sectorul 3 şi a lui Alexandru Gâdiuţă la sectorul 6, oameni care sunt văzuţi ca nişte candidaţi mult mai legitimi ai partidului. Ei au lucrat în aceşti patru ani pentru partidul lui Dan Barna, dar sunt consideraţi şi nişte oameni devotaţi partidului.
 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Dan Barna
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close