Antena 3 CNN Politică Anunțul făcut de liderul senatorilor UDMR: Vom susține moțiunea de cenzură

Anunțul făcut de liderul senatorilor UDMR: Vom susține moțiunea de cenzură

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a afirmat că partidul din care face parte va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă aceasta se va depune, subliind că formațiunea politică din care face parte nu poate susține modificarea legislației electorale.

Anunțul făcut de liderul senatorilor UDMR: Vom susține moțiunea de cenzură
Sursa foto: sursă foto: Agerpres.ro
20 Ian 2020   •   11:42

„Poziţia UDMR este arhicunoscută, nu e de azi de ieri, este o poziţie de câteva luni pe care noi o tot spunem şi anume aceea că nu putem susţine modificarea legislaţiei electorale în ultimul an de mandat. Acest lucru este spus clar şi de CCR, de recomandarea Comisiei de la Veneţia şi nici  nu mai sunt ţări mai la vest de România care să fi făcut această modificare. În plus, această modificare nici nu asigură o reprezentare mai mare a comunităţii maghiare, deci dacă va exista moţiune, noi vom vota. Din punct de vedere constituţional, legal, logic şi moral, şi Comisia de la Veneţia ne spune că nu e bine să faci astfel de modificări în ultimul an, pentru că ele servesc interesul unui partid politic. Se denaturează şi campania şi votul. Dacă se doreşte o modificare a legii electorale prin Parlament, acest lucru se poate face fără discuţii, dacă va exista o majoritate. Acea lege ar fi constituţională. Acum se ridică mari semne de întrebare privind constituţionalitatea”, a spus Cseke Attila la Antena 3, într-un dialog cu jurnalista Sabina Iosub.

Întrebat dacă UDMR își dorește să inte la guvernare, Cseke Attila a declarat aspectu acesta este exclus, indeferent de natura ofertei.

„Nu ne dorim şi  nu urmărim intrarea la guvernare. Moţiunea, dacă va fi depusă, o vom susţine, iar ulterior vom refuza orice ofertă de intrare la guvernare”, a mai spus liderul senatorilor UDMR. 

Anunțul făcut de liderul senatorilor UDMR: Vom susține moțiunea de cenzură

×
Subiecte în articol: Cseke Attila UDMR
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close