Antena 3 CNN Politică Avocatul lui Dan Tudorache: "Vom acționa pe toate căile legale pentru a restabili situația reală de la Sectorul 1"

Avocatul lui Dan Tudorache: "Vom acționa pe toate căile legale pentru a restabili situația reală de la Sectorul 1"

Mihai Drăga, avocatul lui Dan Tudorache, a comentat situația de la Sectorul 1. Procurorii au finalizat renumărarea voturilor de la alegerile locale, din Sectorul 1, iar potrivit surselor Antena 3 în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții.

Avocatul lui Dan Tudorache: "Vom acționa pe toate căile legale pentru a restabili situația reală de la Sectorul 1"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    12 Mai 2021   •   17:48

Avocatul lui Dan Tudorache a anunțat că vor acționa în instanță pentru restabilirea situației de la Primăria Sectorului 1, în cazul în care se dovedește că fost primar ar fi obținut mai multe voturi ca edilul Clotilde Armand.

"Suntem, în continuare, în zona supozițiilor. Dacă se va dovedi că așa este și practic situația faptică nu este identică cu ceea ce s-a validat în cele din urmă și nu corespunde cu ceea ce avem astăzi la Sectorul 1, vom acționa pe toate căile legale pentru a restabili situația legală și reală.

"Nu am informații oficiale în acest sens, decât ceea ce a apărut în spațiul public. Absolut nimic altceva. Am depus o cerere în cursul acestei dimineți, având în vedere informațiile apărute în spațiul public, la SIJ, ni s-a dat termen pentru rezolvarea cererii respective în ziua de vineri, deci probabil că vineri, 0cel mai târziu luni, vom avea aceste documente la dispoziție.

"Nu se poate întâmpla altceva decât să se procedeze la restabilirea în cadrul legal și real de la Sectorul 1. Din acest punct de vedere, eu cred că și zona politică trebuie să intervină (...) Strict, pe zona mea, zona legală, vom iniția un demers în instanță pentru revizuirea hotărârii prin care a fost validat mandatul doamnei primar.

Dacă vom avea o astfel de situație, pentru că vorbim despre înscrisuri noi, înscrisuri care trebuie luate în considerare, pentru că vin de la un organ al statului. Deci asta s-ar întâmpla dacă se dovedește acest lucru", a mai explicat avocatul lui Dan Tudorache, la Antena 3.

Renumărarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat

Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că două seri la rand s-ar fi umblat la buletinele de vot.

10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele.

Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand.

În cursul zilei de mâine, Parchetul General va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1.

Prima reacție a lui Daniel Tudorache după renumărarea voturilor de la Sectorul 1

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, a intrat în direct la Antena 3 unde a declarat că, înainte de a se pronunța cu privire la rezultatul renumărării voturilor, așteaptă comunicatul oficial al Parchetului General.

”Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri. 

Procurorul de caz ne va comunica mâine ce a descoperit la renumărarea voturilor. E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii oficiului electoral de sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații sau știau ei de ce trebuiau să se opună.

Nu o să fac niciun comentariu până nu voi avea un comunicat oficial!”, a declarat Daniel Tudorache la Antena 3. 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close