Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiţiei ia apărarea SRI şi militează pentru folosirea interceptărilor în dosarele penale

Ministrul Justiţiei ia apărarea SRI şi militează pentru folosirea interceptărilor în dosarele penale

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, miercuri seara, în exclusivitate la Antena 3, că înregistrările trebuie folosite în cazul în care, în baza unui mandat de siguranţă naţională, se surprind infracţiuni grave. Un proiect de lege, depus de fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în acest sens, a fost adoptat tacit luna trecută de Camera Deputaţilor şi trimis Senatului.

Ministrul Justiţiei ia apărarea SRI şi militează pentru folosirea interceptărilor în dosarele penale
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   11:50

"În anumite situaţii, în care din cauza unui mandat de siguranţă naţională se surprind anumite infracţiuni, de regulă grave, putem să ne imaginăm că este vorba de omoruri sau de alte fapte de o asemenea gravitate. În astfel de situaţii, acele înregistrări, din punctul meu de vedere, ar fi păcat să nu fie folosite în procesul penal.

Şi din punctul ăsta de vedere, eu consider că o modificare legislativă asemenea celei promovate şi care există acum la Senat sau altă modificare care ar viza Codul de procedură penală ar putea reglementa foarte bine acest aspect. Important este să avem în vedere ceea ce a spus Curtea Constituţională: să existe o procedură de contestare a acelor probe, să poată fi verificată legalitatea lor." a explicat Stelian Ion.

Ministrul justiţiei, Stelian Ion, despre SIIJ: "Voi susţine desfiinţarea Secţiei Speciale. Este ineficientă”

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a explicat la Antena 3 ce se va întâmpla cu secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), despre care a precizat că în cei doi ani de funcţionare s-a dovedit a fi ineficientă

Va fi desfiinţată secţia specială şi nu va va dura mult până se va întâmpla asta. Secţia, dacă ne uitam la numărul dosarelor soluţionate vom vedea, că a avut în decurs de doi ani şi ceva 6 rechizitorii, a avut câteva declinări de competenţă şi foarte multe clasări.

Au fost multe probleme legate de secţia specială. Pe de-o parte se creează o imunitate de facto, procurorii din acele secţii nu se vor ancheta reciproc."

×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei Stelian Ion
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close