Antena 3 CNN Politică Trei reguli pentru Noaptea de Înviere. Florin Cîțu: "Nu intervenim în modul în care se desfășoară slujbele"

Trei reguli pentru Noaptea de Înviere. Florin Cîțu: "Nu intervenim în modul în care se desfășoară slujbele"

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis propunerea de ministru al Sănătății către președintele României. Ioana Mihăilă a fost desemnată de USR-PLUS să preia portofoliul de la Sănătate. Totodată, Florin Cîțu a precizat că slujbele de Paște se vor desfășura cu respectarea măsurilor sanitare.

Trei reguli pentru Noaptea de Înviere. Florin Cîțu: "Nu intervenim în modul în care se desfășoară slujbele"
Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu
de Maria Zărnescu    |    21 Apr 2021   •   15:35

"Cred că în cursul zilei de astăzi va depune jurământul și vom avea un ministru al Sănătății care să se ocupe să preia acest portofoliu", a anunțat Florin Cîțu, în timpul conferinței de presă de miercuri. 

Totodată, Florin Cîțu a anunțat că a discutat și cu reprezentații Patriarhiei Române și au fost stabilite regulile pentru organizarea slujbelor de Paște.

"Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase care sărbătoresc Paștele și am discutat despre cum se va desfășura slujba în acea noapte. Pentru Noaptea de Înviere, lucrurile sunt foarte simple. Din punctul nostru de vedere menționez doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanțare socială și dezinfectant.

Nu intervenim în modul în care se desfășoară slujbele. Deci, în acea noapte, din punctul nostru de vedere este foarte important să păstrăm aceste reguli.

Am primit și de la Patriarhia Română un set de recomandări, cred că acum lucrurile sunt foarte clare și vom avea o noapte fără probleme", a explicat premierul.

Cîțu mulțumește pentru sprijinul acordat de Biserică în campania de vaccinare

"Le-am mulțumit pentru implicarea în campania de vaccinare și le-am cerut în continuare susținerea pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Este foarte important să avem o campanie de vaccinare de succes. (...) O soluție pentru o campanie de vaccinare de succes ar fi înființarea centrelor de vaccinare la sediul companiilor. Am propus acest lucru, iar acolo se vor putea vaccina și membrii familiei angajaților. ", a dăugat Florin Cîțu.

Klaus Iohannis: În Noaptea de Înviere, restricțiile se ridică

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre restricțiile de circulație și măsuril sanitare ce se vor aplica în Noaptea de Înviere.

"Ne pregătim de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate.

Pot să vă spun câteva lucruri certe, care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor. În Noaptea de Înviere, restricțiile se ridică. Creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații. Vor merge pur și simplu la biserică.

În Noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește. Biserica va organiza slujba așa cum este datina (...) Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Prima parte a slujbei se ține afară, după care se intră în biserică. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de guvern care este deja în vigoare", a explicat președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close