Antena 3 CNN Actualitate Reacția Bisericii Ortodoxe Române după ce a aflat că Guvernul nu mai dă bani pentru Catedrala Mântuirii

Reacția Bisericii Ortodoxe Române după ce a aflat că Guvernul nu mai dă bani pentru Catedrala Mântuirii

Reacția Bisericii Ortodoxe Române după ce a aflat că Guvernul nu mai dă bani pentru Catedrala Mântuirii
05 Dec 2015   •   22:46

Guvernul nu a alocat, în proiectul de buget pe 2016, fonduri pentru lăcaşurile de cult. Asta înseamnă că nu vor mai fi daţi bani de la buget nici pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Decizia nu este însă pe placul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, care speră ca lucrurile să se schimbe în Parlament, scrie digi24.ro.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române: Vorbim despre un proiect, un proiect nu înseamnă o lege finală. "Este o veste care nu ne poate bucura, dar considerăm că construcţiile începute, inclusiv proiectul Catedralei naţionale va putea fi continuat, întrucât conform legii Catedralei din 2005, fondurile alocate pentru această importantă construcţie nu provin doar din partea statului, în primul rând sunt fonduri alocate de Biserică, alocate prin donaţiile credincioşilor şi în ultimul rând din partea instituţiilor statului. Proiectele aflate în derulare în acest moment în cadrul Patriarhiei Române nu vor stopate, cel mult procesul de edificare al lor va fi unul evident afectat, dar în niciun caz stopat", a declarat acesta.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close