Antena 3 CNN Actualitate 24.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie, zilnic, în weekendul de Florii

24.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie, zilnic, în weekendul de Florii

Aproximativ 24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, zilnic, în acest weekend, pentru prevenirea evenimentelor negative și a faptelor antisociale, astfel încât cetățenii să se bucure în siguranță de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

24.000 de angajați ai MAI vor fi la datorie, zilnic, în weekendul de Florii
Sursa foto: Facebook | Afloarei Sergiu / Poliţia Română
de Laura Dinu    |    26 Apr 2024   •   13:24

”În aceste trei zile, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompieri, precum și alți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți, cu efective suplimentare, pe principalele artere rutiere, la punctele de trecere a frontierei, în stațiunile turistice și în zona spațiilor aglomerate și a lăcașurilor de cult.

Obiectivele tuturor angajaților MAI vor fi menținerea unui climat normal de ordine și siguranță publică și asigurarea intervenției în situații de pericol pentru cetățeni.

O mare atenție va fi acordată locurilor unde vor fi organizate evenimente publice și lăcașurilor de cult unde se vor desfășura slujbe religioase la care este preconizată participarea unui număr mare de credincioși.

Polițiștii și jandarmii vor acționa în zonele apropiate bisericilor, dar și pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor și a locurilor de agrement, cu misiunea principală de a oferi sprijin și îndrumare cetățenilor.

În zilele de vineri, sâmbătă și în Duminica Floriilor, structurile MAI vor intensifica acțiunile punctuale și activitățile preventive, prin prezență activă în stradă.

Peste 1.000 de polițiști rutieri vor acționa zilnic

De asemenea, în acest weekend, Poliția va suplimenta numărul de echipaje la orele de trafic intens pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile rutiere care converg către stațiuni turistice sau către lăcașuri de cult. Peste 1.000 de polițiștii rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave.

Pentru a ajunge în siguranță la cei dragi, le recomandăm conducătorilor auto să fie responsabili în trafic, să nu depășească viteza legală și să păstreze o distanță de siguranță față de celelalte autovehicule care să permită evitarea oricărui pericol.

200 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice

Aproximativ 200 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice, echipați și pregătiți să intervină pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Având în vedere posibile schimbări meteorologice, recomandăm cetățenilor  ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la starea vremii și la itinerarul de deplasare.

5.000 pompieri sunt pregătiți să intervină

În aceste zile, peste 5.000 de pompieri, cu 4.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din situații de risc.

Pentru prevenirea incendiilor, pompierii vor derula activități de verificare la lăcașurile de cult unde se preconizează un aflux mare de participanți, la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor, precum și la unități turistice sau obiective care desfășoară activități economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire vor urmări aspecte privind dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranții exteriori.

500 echipaje SMURD și 118 autospeciale de descarcerare

Răspunsul la urgențele medicale se va realiza prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD  și 118 autospeciale pentru descarcerare.

De asemenea, echipajele Inspectoratului General de Aviație al MAI sunt pregătite  cu 15 aeronave pentru transportul cetățenilor aflați în dificultate sau pentru intervenții în sprijinul misiunilor operative pe linie de ordine și siguranță publică.

3.900 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la granițele țării

La frontiera de stat, în contextul Floriilor Ortodoxe, aproximativ 3.900 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la granițele țării. Personalul va fi planificat astfel încât să poată fi asigurat un control operativ pe ambele sensuri de deplasare.

În egală măsură, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieșire din țară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, dacă situația o impune, vor fi folosite inclusiv stații mobile de control. Reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statele vecine, împreună cu care efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului de călători și mijloace auto.

”Recomandăm accesarea aplicației Trafic online a Poliției de Frontieră”

Pentru perioada următoare, recomandăm accesarea aplicației Trafic online a Poliției de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de așteptare pentru a preîntâmpina apariția suprasolicitărilor, din cauza unui număr mare de călători într-un singur punct de trecere, într-un timp foarte scurt.

Reamintim faptul că de la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen. Cu toate acestea, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale sunt posibile verificări ale polițiștilor pentru stabilirea situației legale a persoanelor. Scopul acestora este prevenirea infracțiunilor transfrontaliere și a migrației ilegale”, scriu reprezentanții Poliției Române

×
Subiecte în articol: Poliția Română Florii
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close