Antena 3 CNN Actualitate 50 de militari români vor pleca să înfrunte ISIS și Al-Qaida. Radu Tudor: ”România are un cetățean răpit”

50 de militari români vor pleca să înfrunte ISIS și Al-Qaida. Radu Tudor: ”România are un cetățean răpit”

50 de militarii români de elită vor pleca să înfrunte ISIS şi Al-Qaida, în cea mai periculoasă zonă din continentul negru. Soldații noștri vor face parte din trupele de intervenție gata să lupte în Mali, Mauritania, Burkina Faso, Niger și Ciad. Radu Tudor, realizatorul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3 și analist militar, a vorbit despre acest subiect, spunând că, prin această misiune, am putea salva niște vieți.

50 de militari români vor pleca să înfrunte ISIS și Al-Qaida. Radu Tudor: ”România are un cetățean răpit”
de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2021   •   08:51

”Este cel mai bun exemplu în care două state membre NATO își concentrează forțele pentru a elimina o amenințare de acolo de unde pornește, pentru a nu veni peste noi, pentru a nu avea evenimente și atentate pe care, evident, nu ni le dorim pe teritoriul Europei.

A doua chestiune este legată de experiența excepțională pe care forțele pentru operații speciale din România o au. În Afganistan, s-au remarcat prin misiunile executate profesionist, toți aliații noștri au remarcat buna pregătire a noastră și, în mod evident, ei sunt căutați atunci când se planifică astfel de misiuni anti-teroriste. (...) Noi reușim de fiecare dată să acceptăm astfel de misiuni. Ele ne îmbogățesc expertiza și experiența profesională.

Radu Tudor: ”Zona este extrem de complicată”

A treia chestiune este că, săptămâna trecută, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat eliminarea liderului Al-Qaida din Sahel. Această operațiune de mare succes pentru militarii francezi, pentru Serviciile Militare Franceze, deschide o nouă oportunitate, aceea de a putea depista eventualele victime ale organizației teroriste Al-Qaida în Sahel.

Din păcate, și România are un cetățean răpit. Este vorba de Iulian Gherguț și presupunem că executând aceste misiuni comune anti-teroriste am putea să salvăm câteva vieți. Avem foarte puține informații, zona este extrem de complicată și, printr-un efort comun aliat româno-francez, am putea să salvăm niște oameni, dacă liderul organizației teroriste a fost lichidat”, a spus Radu Tudor la Antena 3.

×
Subiecte în articol: militari romani
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close