Antena 3 CNN Actualitate Locale Satul din România în care oamenii trăiesc fără curent și telefoane, doar cu credință: "Dacă te rogi cu dragoste, ține și de foame"

Satul din România în care oamenii trăiesc fără curent și telefoane, doar cu credință: "Dacă te rogi cu dragoste, ține și de foame"

Există oameni care au lăsat de bunăvoie civilizația și confortul orașului pentru a-si dedica restul vieții Domnului și pentru a-și găsi liniștea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2024   •   14:30

Acești oameni trăiesc simplu, fără drumuri și electricitate, fără telefoane sau TV, doar în rugăciune și armonie.

În numele credinței și cu ajutorul părințelului Mihail au ridicat din nimic un micuț sat în Năieni, județul Buzău.

Undeva, departe de forfota lumii, ascuns printre dealuri și poteci înguste există un loc aparte. O așezare între cer și pământ, unde liniștea este întreruptă doar de umilele rugăciuni ale celor care au înțeles că mândria, mânia și lăcomia duc spre pierzanie și disperare, iar apropierea de Dumnezeu este cel mai de preț dar. 

"Păcat că foarte mulți l-au uitat pe Dumnezeu. Rugăciunea este cea mai puternică! Dacă o faci cu dragoste, ține și de foame. Am observat că aici este ceva cu totul altfel", a spus părintele Sava.

În acest colț de rai a ajuns și fratele Mina. 

"Primul lucru care a contat a fost că nu avem curent electric aici. Sursă de curent electric nu este și atunci ești "forțat" să te rogi mai mult", a spus fratele Mina. 

Reportajul integral poate fi urmărit duminică seară de la ora 21:00 în Ediția Speciala prezentată de Berta Popescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Buzau sat România credinta fără curent
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close