Antena 3 CNN Actualitate Adrian Albu, fratele unei tinere moarte în tragedia de la Colectiv: ”Au murit oameni! Cei care intră în închisoare se întorc acasă peste 10 ani!”

Adrian Albu, fratele unei tinere moarte în tragedia de la Colectiv: ”Au murit oameni! Cei care intră în închisoare se întorc acasă peste 10 ani!”

Adrian Albu, fratele Elsei Albu, o tânără care a decedat în urma incendiului de la Colectiv, nu este mulțumit de pedepsele primite astăzi de patronii clubului. Acesta spune că sunt mult prea mici, la fel și despăgubirile.

Adrian Albu, fratele unei tinere moarte în tragedia de la Colectiv: ”Au murit oameni! Cei care intră în închisoare se întorc acasă peste 10 ani!”
de Laura Dinu    |    12 Mai 2022   •   15:36

”Mie mi se par pedepsele mici pentru 65 de oameni care au murit până la final, 10 ani pedeapsa cea mai mare, mi se pare mică. Pentru că au murit oameni! Nu se mai întorc! Cei care intră în închisoare se întorc acasă peste 10 ani! Maxim!, spune Adrian Albu. 

Acesta spune că nici despăgubirile primite nu sunt prea mari, însă ajung atât cât să acopere cheltuielile. 

”Cheltuielile se pot acoperi! Daunele morale nu se pot acoperi niciodată! Toți am rămas cu traume! Inclusiv cei care au fost martori au rămas cu traume. Chiar dacă nu au pățit nimic, au traume morale peste care nu vor trece niciodată”, mai spune el. 

Adrian Albu se afla în seara tragediei în Colectiv, alături de sora lui. 

”Eu eram în seara aia acolo, am făcut parte dintre norocoși, sărbătoream ziua surorii mele care a murit la 3 săptămâni după, în spital, din cauza unei infecții nosocomiale”, povestește bărbatul. 

Sentință definitivă în Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone şi patronii clubului, condamnaţi la închisoare

Sentinţă definitivă în dosarul Colectiv. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, definitiv, condamnarea patronilor clubului Colectiv, dar şi a primarului Cristian Popescu Piedone.

Astfel, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare, în timp ce Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Alte condamnări în dosarul Colectiv:

  • George Petrică Matei - angajat ISU Bucureşti - 8 ani şi 8 luni cu executare
  • Antonina Radu - angajat ISU Bucureşti - 8 ani şi 6 luni cu executare
  • Marian Moise - artificier - 6 ani şi 10 luni cu executare
  • Viorel Zaharia - artificier - 6 ani şi 10 luni cu executare
  • Cristian Mihai Niţă - administrator firma pirotehnică - 2 ani şi 6 luni cu suspendare
  • Aurelia Iofciu - fosta şefă a Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorul 4 - achitată
  • Luminiţa Larisa Ganea - angajat Primăria Sectorului 4 - achitată
  • Sandra Ramona Moţoc - angajat Primăria Sectorului 4 - achitată

 

×
Subiecte în articol: colectiv
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close