Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu: "Gândiţi-vă că, în ultimele 24 de ore, au murit locuitori din patru scări de bloc"

Adrian Ursu: "Gândiţi-vă că, în ultimele 24 de ore, au murit locuitori din patru scări de bloc"

Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, a explicat că, numărul deceselor cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore, reprezintă numărul oamenilor care trăiesc în patru scări de bloc.

Adrian Ursu: "Gândiţi-vă că, în ultimele 24 de ore, au murit locuitori din patru scări de bloc"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    17 Oct 2021   •   20:02

"299 de decese în ultimele 24 de ore. Asta înseamnă vreo patru scări de bloc. Gândiţi-vă din blocul dumneavoastră sau din blocul de vis-a-vis au dispărut în 24 de ore toţi cei care trăiau acolo. Au dispărut în ultimele 24 de ore.

Şi suntem în continuare în clasamentul mondial, pe primul loc la mare distanţă. Nu am văzut niciodată un grafic atât de ameţitor ca acesta al raportului decese la milionul de locuitori. Este firesc să raportezi în acest fel, în care iată, cum se detaşează România.

Nu cred că am mai văzut vreodată ceva atât de groaznic. Şi nu numai pentru noi, pentru orice ţară. Nu cred că a mai fost cineva într-o astfel de situaţie: ei şi restul lumii, la o distanţă atât de mare", a declarat Adrian Ursu la Antena 3.

Invitată în cadrul aceleiaşi emisiuni, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a amintit că în spitalele din România nu mor doar bolnavii de COVID-19, ci şi bolnavii cronici.

"Avem cea mai mare rată de mortalitate, mai mult cu 6000 pe lună. Avem 88% din cei diagnosticaţi cu afecţiuni maligne în 2019 care au decedat în 2020 pentru că nu au beneficiat de tratament deoarece spitalele au fost aproape închise în totalitate pentru a-i trata pe bolnavii COVID, lăsând la uşa lor bolnavii cu afecţiuni cronice, foarte mulţi.

Şi din păcate, noi nu am îmbunătăţit cu nimic protocolul nici de tratare, nici de diagnosticare astfel încât să fie trataţi toţi pacienţii, ci dimpotrivă", a precizat Gabriela Firea.

"Cât de iresponsabil să fii să nu modifici nimic din ceea e limpede că trebuia să fie adaptarea pentru noua realitate. Cât de criminal să fii să nu iei măsurile elementare pe care le-ai văzut la alţii. Am arătat vineri la Exces de putere, împreună cu Oana (n.r. Oana Zamfir), că ei în clipa de faţă nici măcar nu îi testează pe baza acelei definiţii de caz pe cei care sunt infectaţi.

Numărul de teste pe definiţia de caz este mai mic decât numărul infectaţilor pentru că mulţi dintre infectaţi sunt depistaţi pe baza testelor pe care şi le plătesc şi şi le fac singuri. Nu mai vorbim de faptul că nu sunt incluşi contacţii, ăia care ar trebui să fie depistaţi, tot de statul român, şi izolaţi ca să nu mai răspândească. Deci, absolut nimic!", a încheiat Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu COVID-19
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close