Antena 3 CNN Actualitate Plăţi în avans pentru fermierii români. Anunțul secretarului de stat Adrian Pintea

Plăţi în avans pentru fermierii români. Anunțul secretarului de stat Adrian Pintea

Fermierii din sectorul vegetal ar putea primi plățile APIA în avans, potrivit oficialilor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plăţi în avans pentru fermierii români. Anunțul secretarului de stat Adrian Pintea
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   10:12

Fermierii din sectorul vegetal, care au respectat etapele depunerii cererilor unice de plată pentru sprijinul cuplat în anul 2023, se pot aștepta la primirea banilor în avans.

Inițial, termenul-limită pentru depunerea documentelor a fost stabilit pentru 15 mai 2024, plățile urmând să fie efectuate după această dată.

Cu toate acestea, sunt șanse mari ca fermierii să beneficieze de bani într-un timp mai scurt, potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, care supervizează și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

”Pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal știm că termenul-limită este 15 mai. Dar eu am avut deja o discuție cu directorul general APIA, să încercăm să decalăm cumva aceste termene, pentru că nu sunt foarte mulți beneficiari la niciuna dintre schemele pe sprijinul cuplat în sectorul vegetal.

Posibil să o decalăm cu două săptămâni, dar fiecare responsabil de cerere trebuie să pistoneze fermierul respectiv să aducă cât mai repede documentele, pentru ca noi să facem centralizarea.

Eu nu am niciun fel de problemă, dacă toate documentele sunt aduse și depuse, să facem plățile și mâine dimineață.

Se poate da și la sfârșitul lui martie, nu trebuie să așteptăm 15 mai, dar în funcție de documente”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

×
Subiecte în articol: APIA bani fermieri Adrian Pintea
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close