Antena 3 CNN Actualitate Locale Un șofer de ambulanță a suferit un AVC în timp ce conducea vehiculul în misiune, la Suceava

Un șofer de ambulanță a suferit un AVC în timp ce conducea vehiculul în misiune, la Suceava

Un șofer de ambulanță din Suceava a suferit un accident vascular cerebral (AVC) în timp ce se afla la volan și conducea vehiculul în misiune.

de Paul Ciurari    |    29 Apr 2024   •   10:50

Intervenția salvatoare a asistentului medical a evitat un posibil dezastru pe șosea.

"Șoferul de ambulanță în vârstă de 57 de ani se află internat acum la Spitalul Județean Suceava, unde este un centru de intervenții pentru pacienții cu AVC.

Totul s-a petrecut sâmbătă, atunci când ambulanța a fost trimisă în misiune.

La un moment dat, asistentul de pe ambulanță a observat că șoferul tura prea mutare motorul și a crezut că este o problemă tehnică.

În momentul în care a încercat să stea de vorbă cu conducătorul auto, și-a dat seama că acesta suferă un AVC.

Asistentul a intervenit spunându-i acestuia ce trebuie să facă pentru a opri mașina, după care a cerut sprijinul colegilor, care au venit cu o altă ambulanță pentru a-l prelua pe șofer.

De asemenea, urgența către care se îndreptau ei a fost preluată de un alt echipaj.

După ce a fost transportat la spital, șoferul care a suferit accidentul cerebral a fost operat și i s-a îndepărtat cheagul de sânge de pe creier.

Acest incident readuce în discuție stresul profesional la care sunt expuși lucrătorii de pe ambulanțe.

Există o lege care spune că aceștia ar trebui să se poată pensiona la vârsta de 57 de ani. Aplicarea legii respective este, însă, amânată cel puțin până la data de 1 ianuarie 2025.

Sindicaliștii din sistem spun că, din această cauză, tot mai mulți ambulanțieri devin, ei înșiși, cazuri de urgențe medicale în timp ce se află în misiune", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close