Antena 3 CNN Actualitate Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer: ”Nu s-au făcut presiuni asupra noastră”

Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer: ”Nu s-au făcut presiuni asupra noastră”

Raiffeisen Bank și BCR afirmă faptul că autoritățile române nu au făcut presiuni asupra lor, în ciuda faptului că Guvernul Austriei a susținut contrariul.

Băncile austriece din România contrazic acuzațiile făcute de Karl Nehammer: ”Nu s-au făcut presiuni asupra noastră”
Sursa foto: Facebook | BCR
de Ioana Mircea    |    09 Dec 2022   •   21:16

Preşedintele&CEO Raiffeisen Bank România, Zdenek Romanek, a subliniat: "Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen şi vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat."

Anterior şi reprezentanţii BCR au declarat presei că nu s-au efectuat niciun fel de presiuni asupra băncii. Afirmațiile băncilor vin după ce cancelarul austriac Karl Nehammer a susținut că unul dintre motivele pentru care refuză intrarea României în spațiul Schengen este faptul că autoritățiile române au pus presiuni pe firmele austriece din România.

"Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declarația făcută de BCR şi subliniază că nu s-au făcut presiuni din partea autorităţilor nici asupra sa”, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Raiffeisen Bank transmit că nu comentează respingerea României în Schengen, dar îşi exprimă surprinderea faţă de votul negativ.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close