Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre motivul pentru care nu a sesizat CC în privinţa privatizărilor când era în opoziţie: „Nu aveam atâta minte”

Băsescu, despre motivul pentru care nu a sesizat CC în privinţa privatizărilor când era în opoziţie: „Nu aveam atâta minte”

Băsescu, despre motivul pentru care nu a sesizat CC în privinţa privatizărilor când era în opoziţie: „Nu aveam atâta minte”
de M.T.    |    16 Sep 2013   •   20:11

Traian Băsescu a afirmat, luni, că preşedintele este obligat să vegheze la constituţionalitatea legilor, subliniind că în cazul proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană nu va sta  ca un simplu „spectator".

„Eu nu voi sta spectator, cum a stat domnul Ion Iliescu la privatizarea Rompetrol şi la privatizarea Petrom. Îmi voi face atribuţiunile constituţionale de a sesiza Curtea Constituţională, pentru că nu vreau să-mi încarc conştiinţa fiind părtaş la un act ilegal”, a spus Băsescu.

Întrebat de reporterul Antenei 3 de ce nu a sesizat Curtea Constituţională în privinţa celor două privatizări când se afla în opoziţie, preşedintele a răspuns: „Pentru că nu aveam atâta minte încât să fac lucrul ăsta. Nu ştiam încă procedurile”.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close