Antena 3 CNN Actualitate O bătrână a fost jefuită în plină zi de două individe, într-un lift din Bucureşti. Furtul a fost surprins de camere

O bătrână a fost jefuită în plină zi de două individe, într-un lift din Bucureşti. Furtul a fost surprins de camere

O femeie a fost jefuită în plină zi de două individe, într-un lift din Bucureşti. Cele două au urmărit-o de la bancă până acasă şi au aşteptat momentul perfect pentru a-i fura geanta în care avea 5.000 de euro, bani pentru o operaţie.

O bătrână a fost jefuită în plină zi de două individe, într-un lift din Bucureşti. Furtul a fost surprins de camere
Sursa foto: captură Antena 3
de Silvia Preda    |    05 Aug 2022   •   16:59

Una dintre hoaţe a fost reţinută, după ce fapta a fost surprinsă de camerele de supraveghere instalate în bloc.

Victima, o femeie de 69 de ani, a mers liniştită la un bancomat din Sectorul 2, să scoată bani pentru operaţie. 25.000 de lei. Nu şi-a dat însă seama că era urmărită de două femei, care aveau un plan bine pus la punct. Au intrat după ea în bloc şi au aşteptat să urce în lift. Acolo, una dintre suspecte i-a acoperit geanta, în timp ce cealaltă i-a luat banii. Apoi, s-au întors şi au plecat grăbite.

"M-a înghesuit un pic cealaltă cu o cutie din carton. Eu i-am spus: "dar de ce nu aşteptaţi". Timp în care, gata, mi-au luat banii, au coborât din lift şi eu am urcat. Am fost atentă să văd dacă ele cheamă liftul la parter, mi s-a părut ceva dubios şi când m-am uitat în geantă nu mai aveam suma respectivă", spune bătrâna.

Femeia a sunat la 112. Poliţiştii au ridicat imaginile de pe camera de supraveghere şi au recunoscut o pe una dintre hoaţe. Are antecedente penale pentru fapte similare şi a ieşit din închisoare acum doi ani. Femeia voia să fugă cu banii din ţară şi îşi cumpărase deja bilet pentru Scoţia.

Poliţiştii însă au mers acasă la ea şi au reţinut-o. Astăzi a fost arestată pentru 30 de zile.

Femeia arestată riscă acum o pedeapsă între 1 şi 5 ani de închisoare. Complicea ei a reuşit să fugă în Franţa.

Din fericire, poliţiştii au reuşit să recupereze toţi banii de operaţie şi i-au înapoiat bătrânei.

×
Subiecte în articol: jaf furt lift operatie
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close