Antena 3 CNN Actualitate Gregorian Bivolaru a fost adus în România. Fondatorul MISA are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare

Gregorian Bivolaru a fost adus în România. Fondatorul MISA are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare

Gregorian Bivolaru a fost adus în România. Fondatorul MISA are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare
22 Iul 2016   •   16:51

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus vineri din Franţa în România, acesta fiind încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost până acum reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România.

Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanţa supremă a casat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupţie sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close