Antena 3 CNN Actualitate Căldura s-ar putea opri mâine în mai multe orașe din țară. Primăriile cer ajutorul

Căldura s-ar putea opri mâine în mai multe orașe din țară. Primăriile cer ajutorul

Căldura s-ar putea opri mâine în mai multe orașe din ţară, din cauză că primăriile nu mai au bani să plătească facturile! Cea mai gravă situaţie este în Giurgiu, unde edilul a trimis o scrisoare deschisă Guvernului şi parlamentarilor PNL şi PSD prin care îi anunţă că, dacă nu primeşte ajutor de urgenţă, de mâine va agentul termic va fi furnizat doar către Spitalul Judeţean de Urgenţă şi instituţiile sociale.

Căldura s-ar putea opri mâine în mai multe orașe din țară. Primăriile cer ajutorul
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    07 Feb 2022   •   09:32

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a transmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă Guvernului, Ministerului Finanţelor şi parlamentarilor PNL şi PSD în care afirmă că nu mai poate plăti agentul termic după ziua de marţi.

Din lipsa banilor, livrarea agentului termic se va face de către furnizor doar către Spitalul Judeţean şi instituţii sociale. Primarul explică faptul că, în 2021, a plătit 5,5 milioane de lei pentru subvenţia la încălzire pentru tot sezonul rece, iar acum deja a alocat 16 milioane de lei pentru doar 2 luni.

Potrivit primarului, în situaţia în care municipalitatea din Giurgiu nu va primi un ajutor financiar cât mai repede, Uzina Termoelectrica Production Giurgiu va funcţiona în urma unui plan de urgenţă, adică agentul termic va fi furnizat doar către Spitalul Judeţean de Urgenţă şi instituţiile sociale.

Primarul General a avut la sfârșitul anului trecut mai multe întâlniri cu premierul în care a cerut bani pentru termoficare. Acesta a primit doar promisiuni până acum. În capitală costul gigacaloriei s-a dublat la începutul anului de la 490 de lei la 980 de lei. Cu toate acestea primăria mai are nevoie de câteva sute de milioane pentru a acoperi datoriile.

Mai multe municipii sunt în această situație, printre care și Timișoara acolo unde la sfârșitul anului trecut peste 50 de mii de locuințe au rămas fără apă caldă și căldura.

Soluțiie Guvernului. Alocarea de fondul de rezervă către municipiile care au nevoie urgent de bani sau o rectificare bugetară prematură.

×
Subiecte în articol: căldură orase primăriile
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close