Antena 3 CNN Actualitate Călin Donca va fi eliberat din închisoare | Decizia instanţei din Braşov

Călin Donca va fi eliberat din închisoare | Decizia instanţei din Braşov

Cătălin Donca, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital, va fi eliberat din închisoare.

Călin Donca va fi eliberat din închisoare | Decizia instanţei din Braşov
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   17:25

Tribunalul Brașov a decis să înlocuiască măsura arestului preventiv în cazul omului de afaceri Călin Donca, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital, cu cea a arestului la domiciliu.

"Respinge propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Braşov relativ la inculpaţii Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana.

În baza art 242 al 2 C.pr.pen dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaților : Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămănerii definitive a prezentei încheieri.

Obligă inculpatul Donca Oncioiu Călin ca pe durata acestei măsuri să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea instanţei în faţa căreia se află cauza, cu excepţia situaţiilor în care trebuie să se prezinte în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

Obligă inculpata Buzatu Ileana-Oana ca pe durata acestei măsuri să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea instanţei în faţa căreia se află cauza, cu excepţia situaţiilor în care trebuie să se prezinte în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora”, este menționat în soluția Tribunalului Brașov, citată de DCnews.ro

Călin Donca a fost acuzat de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital.

A fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în luna septembrie, alături de alte două persoane cercetate în același dosar.

A fost acuzat că a provocat bugetului de stat, prin evaziune, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei. În plus, Donca mai este acuzat că ar fi înșelat cu 700.000 de dolari cumpărători de bună credință ai unei criptomonede.

 

 

×
Subiecte în articol: Călin Donca om de afaceri
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close