Antena 3 CNN Actualitate Circulaţie feroviară oprită după ce copacii au rupt liniile de tensiune. Vremea extremă a făcut probleme în mai multe zone din ţară

Circulaţie feroviară oprită după ce copacii au rupt liniile de tensiune. Vremea extremă a făcut probleme în mai multe zone din ţară

Ninge puternic în mai multe zone din ţară, iar vântul bate cu putere. Se circulă greu pe mai multe drumuri, iar drumarii au început deszăpezirea. De asemenea, vântul puternic a rupt mai mulţi copaci care au provocat pagube însemnate. Şi circulaţia feroviară este perturbată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   13:08

Pare că avem de-a face cu ultimele încercări ale iernii de a mai rămâne pe meleagurile noastre.

La Hunedoara, iarna din mijlocul primăverii s-a resimțit din plin și a creat cele mai multe probleme. Vântul puternic, care a suflat în rafale a pus la pământ foarte mulți arbori și a blocat șosele. De asemenea, au fost căzuți și pe trotuare astfel de arbori.

Noaptea trecută și în această dimineață au căzut și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la Deva un copac a căzut peste o mașină parcată. Din fericire, nu au fost victime, însă sunt pagube materiale.

De altfel, în județul Hunedoara este valabilă încă o informare meteorologică până la ora 15:00 pentru intensificări ale vântului și precipitații care pot fi mixte. Vorbim, așadar de lapoviță și ninsoare.

Și în Valea Jiului, rafalele de vânt au pus la pământ arbori. Unul a căzut chiar pe calea ferată, iar circulația feroviară a fost blocată ore întregi.

La munte însă sunt cele mai mari probleme. Acolo ninge ca în mijlocul iernii. La Rânca, spre exemplu, deja se acționează cu utilaje pentru că zăpada a căzut pe carosabil, iar stratul atinge chiar și 20 de cm.

La fel ninge și în Transfăgărășan. Acolo stratul de zăpadă are 78 de cm la cota 2000, iar salvamontiștii avertizează că există risc mare de avalanșă, şi turiștii n-ar trebui să mai ajungă în zonele respective.

Ninge și în Maramureș, la Cavnic, dar și în Munții Retezat, în Pasul Gutâi.

×
Subiecte în articol: Hunedoara Maramureș CFR
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close